Start » Artikelen » Zelf regelen

Zelf regelen

Wat kun je zelf regelen rondom het levenseinde? Welke keuzes kun je maken bij een uitvaart en hoe kan je zorgen dat nabestaanden geen spoorzoeker hoeven te worden bij de afwikkeling van allerlei zakelijke dingen.

Jules Deelder

Een gesprek over de dood

26 mei 2021 |

Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dat was een mooie vraag aan het begin van een goed gesprek. Hoe voer je eigenlijk een gesprek over het levenseinde?

Lees verder »

Als toeschouwer bij je eigen uitvaart

3 maart 2021 |

“Ik heb gekeken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf kan regelen maar ik kan het niet goed vinden” vertelde Inge (45) vorige week tegen mij toen wij het hadden over haar moeder die ernstig ziek is.

Lees verder »
Familieprobleem

De 6 meest beladen onderwerpen om te bespreken

24 februari 2021 |

Wist je dat het thema geld het thema is waar we het liever niet over hebben? Ook niet over dood en politiek. Maar het is wel belangrijk om deze thema’s aan te snijden.

Lees verder »
Wachtwoorden zoeken

Mag ik je wachtwoord weten?

3 februari 2021 |

Stel dat je er onverhoopt niet meer bent, wie kan er bij je wachtwoorden en wie kan je telefoon ontsluiten? Als je dat niet weet, dan heb je voor vandaag een klus te doen!

Lees verder »
Nalatenschap en testament

Van uitstel komt afstel

13 januari 2021 |

Praten over de eindigheid van het leven doen we niet zo graag. Er zijn echter goede redenen om wèl te praten over het levenseinde en dat wat je achterlaat.

Lees verder »

Hologrammen en resomeren

18 november 2020 |

De dood is de laatste weken vaak onderwerp in het nieuws zoals resomeren, een levende doodskist en een holografische toespraak op je eigen uitvaart.

Lees verder »
Onderweg in de auto

De dood is ver van je bed. Wat kan jij nu al regelen?

28 oktober 2020 |

Over de dood praten we niet graag. Maar hoeveel rust geeft het als je van elkaar weet wat de wensen zijn rondom het overlijden, de uitvaart en de gegevens die we achterlaten.

Lees verder »

Hoe eet je een olifant?

7 oktober 2020 |

In de donkere dagen van het jaar kan je misschien eens beginnen aan het maken van je foto-album, of de doos herinneringen te openen.

Lees verder »

Besparen op de kist om te kunnen dineren

16 september 2020 |

Een uitvaartverzorger adviseerde Sandra om voor een goedkopere kist te gaan en het bespaarde geld te besteden aan een gezamenlijk diner voor de naaste vrienden op een later moment.

Lees verder »

Zelf aangifte doen van een overlijden

26 augustus 2020 |

Vaak wordt de aangifte van een overlijden bijna automatisch door een uitvaartverzorger gedaan. Maar het is goed voor het proces van een nabestaande om dat zelf te doen. Dat mag gewoon. Bij hetzelfde loket waar een geboorte wordt gemeld.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.