Artikelen

Hier vind je alle artikelen op Bright Elephant die gaan over rouwen en herinneren en over nalatenschap en wat je zelf kunt regelen.

Al je vragen over erven en nalaten

19 juni 2024 |

We hebben al lange tijd een eigen chatbot die alles weet over erven en nalaten. Deze chatbot wijst je de weg in deze soms ingewikkelde thema’s.

Lees verder »
Een gebroken hart ritueel

Een gebroken hart ritueel

29 mei 2024 |

Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk door de breuklijnen te lijmen met urushi-lak vermengd met goudpoeder, zilver of platina. Het is ook een bijzonder rouw ritueel.

Lees verder »
Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

22 mei 2024 |

Bij Bright Elephant zien we dagelijks steeds meer alleenstaanden die niet echt nadenken over hun nalatenschap. Dit is begrijpelijk, want het is een lastig en soms ongemakkelijk onderwerp. 

Lees verder »
Verliezen van identiteit door het overlijden van een ander

Verliezen van identiteit door het overlijden van een ander

16 mei 2024 |

Een ander verliezen kan zoveel verdriet geven! Maar weet je dat rouwen zoveel meer is dan alleen het verdriet om het verlies van een dierbare. Rouwen betekent ook dat je op een bepaalde manier een stukje van je identiteit verliest.

Lees verder »
Onverwachte schulden na de erfenis

Onverwachte schulden na de erfenis: wat nu?

1 mei 2024 |

Het verdelen van een erfenis is het einde van het hele proces van afwikkeling van een nalatenschap. Dat is vaak een emotioneel en complex proces. Maar stel nu dat de erfenis al is verdeeld en dan plotseling schulden opduiken. Wie moet die schulden dan betalen?

Lees verder »
Liefde op leeftijd: nieuwe liefde na verlies

Liefde op leeftijd: nieuwe liefde na verlies

26 april 2024 |

Liefde is voor alle leeftijden. Hoe oud je ook bent, het verlangen naar verbinding en intimiteit zal blijven bestaan. Als je een partner hebt verloren, kan het idee van opnieuw beginnen een nogal groots idee lijken. Het aangaan van nieuwe relaties op latere leeftijd kunnen ook bijdragen aan groei en geluk. 

Lees verder »
Bright Elephant 4 jaar

4 jaar Bright Elephant

15 april 2024 |

Het was 15 april 2020. Corona hield ons allemaal thuis en we wisten niet wat de tijd die voor ons lag ons zou gaan brengen. En toch lanceerden we ons bedrijf. We zaten op twee verschillende locaties achter de computer en stuurden een eerste bericht de wereld in: Bright Elephant was geboren.

Lees verder »

Wie moet je erfgenaam worden als je geen familie hebt?

10 april 2024 |

Het kiezen van een erfgenaam is een belangrijk onderdeel van je nalatenschapsplanning, vooral al je geen directe familie zoals kinderen of broers en zussen hebt. Daarom bespreken we eens hoe je het dan moet regelen. Wie kun je aanwijzen als je erfgenaam en waar moet je rekening mee houden?

Lees verder »
Mannen die rouwen

Mannen die rouwen

3 april 2024 |

In veel culturen merk je een groot verschil in hoe mannen en vrouwen omgaan met verlies en verdriet. Nog steeds worden mannen aangemoedigd om sterk te zijn en niet te veel hun emoties te laten zien. ‘Doe maar normaal’ en ‘schouders eronder’ zijn de tips die veel worden gegeven.

Lees verder »
Het Nieuwe Rouwen (NTR uitzending)

Het nieuwe rouwen (NTR, 28 maart ’24)

29 maart 2024 |

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: het overlijden van een dierbare. En ook al is dit ingrijpend, de meeste mensen hebben geen professionele hulp nodig bij hun verwerking. Maar als de rouwreacties zo heftig zijn dat het dagelijks functioneren wordt beperkt, spreken we van een rouwstoornis.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

Rouw & Verlies in je omgeving

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het e-boek 'Rouw & Verlies in je omgeving'. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.