Artikelen

Bright Elephant wil mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Alle inspiratie artikelen die hierover gaan, zijn hier verzameld.

Vergeten geld uitvaartverzekering. Een man zit aan de telefoon en schrijft mee op een notitieblok

Uitvaartverzekeringen en verborgen geld

23 november 2022 |

Ligt er nog ergens geld op de plank waar jouw familie recht op heeft? Dat zou zomaar kunnen. Want er blijken toch regelmatig uitvaartpolissen te zijn waar nog geen aanspraak op is gemaakt.

Lees verder »

Wat de ander altijd zei…

16 november 2022 |

Ze zeggen wel eens dat als iemand is overleden, deze een nieuw adres heeft gekregen. De persoon is er niet meer, en tegelijkertijd is iemand er nog steeds. Hoe hou je de herinneringen levend?

Lees verder »

Hoe begin je een gesprek over de dood

9 november 2022 |

Het kan moeilijk zijn om een goed gesprek te voeren over bijvoorbeeld je eigen uitvaart en hoe je nalatenschap geregeld wilt hebben. Hoe kun je hierover een goed gesprek beginnen?

Lees verder »

Hoe kunnen we jouw rouw noemen?

2 november 2022 |

Iedereen rouwt anders. Ieder verlies is anders. Rouw is uniek, ondanks dat je bij anderen veel herkenning kan vinden. Maar hoe werkt jouw eigen rouw nu eigenlijk? Stel, je geeft rouw een naam, welke naam moet het worden?

Lees verder »
Wat je achterlaat

Een vrachtwagen in de begrafenisstoet?

26 oktober 2022 |

Van wat je achterlaat kan je in twee thema’s verdelen: je spullen en bezit die achterblijven. En de herinneringen die je achterlaat.

Lees verder »

Het gebroken hart bestaat echt

19 oktober 2022 |

Als je een groot verdriet overkomt kan je het gevoel hebben dat je hart in duizend stukjes uit elkaar valt. Cardioloog Ivo van der Bilt ontdekte dat een gebroken hart echt bestaat.

Lees verder »

Voeg een erfeniscontact toe op je telefoon

12 oktober 2022 |

Met de laatste versie van de software van Apple voor iPhone en Mac kun je nu een erfeniscontact toevoegen. Zo kan iemand die je vertrouwt toegang krijgen tot de gegevens in je account na je overlijden.

Lees verder »

De verwachtingskloof bij rouw

5 oktober 2022 |

Wat heb je nodig als rouwende? Veel mensen die een periode van afscheid en verlies doormaken weten het vaak zelf niet eens goed. De omgeving weet het vaak ook niet goed.

Lees verder »

Woon je samen? Check je pensioen!

28 september 2022 |

Hoe zit het eigenlijk met het pensioen als je overlijdt? Bij wet is geregeld dat je recht hebt op het opgebouwde pensioen van je partner als deze komt te overlijden. Maar dat is niet in iedere samenlevingsvorm zo.

Lees verder »
Een hamster wordt in de handen vastgehouden

Rouwen om een huisdier: ‘Volgende week halen we een nieuwe’

21 september 2022 |

Het gemis van een huisdier kan een groot levensmoment zijn. Een waar we veel in leren voor de rest van ons leven.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.