Wouter van der Toorn
Sandra Jongeneelen

Met onze publicaties en diensten ondersteunen we mensen in rouw en mensen die verlies in hun omgeving meemaken.

Wouter van der Toorn
Sandra Jongeneelen

Rouw en verlies

 • Publicaties over rouw

  Boeken die je verder helpen

 • Online rouwprogramma

  Uniek programma "Schrijvend door rouw"

 • Rouw op de werkvloer

  Ondersteuning bij rouw in je team of bedrijf

 • Artikelen over rouw

  Lees onze artikelen over rouwen en herinneren

Van missen krijg je het koud

Best verkochte rouwboek bij o.a. bol.com!
Wat zeggen de lezers van ons boek? 'Ik heb dit boek zojuist gekocht. Wow, nú lees ik al bruikbare handvaten', 'Geweldig beschreven', 'Zo blij met dit boek. Heel veel herkenning', 'Mooi en toegankelijk boek! Eenvoudig te lezen', 'Nu al een klassieker!'

Schrijvend door rouw

Wat kan gebeuren als we drie maanden samen optrekken en je een aantal keer per week 20 minuten de tijd neemt om te schrijven over het verlies dat je hebt meegemaakt?

Trudy

Deelnemer 'Schrijvend door Rouw'

Mijn reis van schrijvend door rouw zit erop. Het was een moeilijke maar ook mooie reis. Het heeft me meer inzicht gegeven en grip. Inzicht in een diepere laag onder het verdriet... Het heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Bedankt voor dit mooie programma.

Jos

Lezer 'Van missen krijg je het koud'

Wat een prachtig mooi boek. Alles is zo herkenbaar omschreven, ik voelde me begrepen door het lezen van dit boek. Het is een echte aanrader!!

Carla

Deelnemer 'Schrijvend door Rouw'

Dat in sommige opdrachten je echt met de tranen over je wangen aan het schrijven bent, dat vond ik bijzonder. Het geeft lucht, want ik kon moeilijk bij mijn verdriet komen. Ik heb er echt veel aan!

Annemiek

Vroeg ondersteuning na overlijden collega

Dankjewel voor de ondersteuning na het overlijden van onze collega. Wat goed om te weten dat jullie er ook zijn als mensen extra ondersteuning nodig hebben. Bij P&O weten ze jullie te vinden!

Artikelen over rouwen en herinneren

Levend verlies: rouwen om mensen die er nog zijn

Als we het woord ‘rouw’ horen, denken we vaak aan de gevoelens en emoties die opkomen na het overlijden van een dierbare. Maar rouw gaat over meer dan dat. Er is ook rouw in situaties van ‘levend verlies’. Dit is het soort verlies waarbij we rouwen om mensen die er nog zijn.

Donkere wolk van rouw. Gaat het ooit voorbij?

Wordt mijn rouw ooit lichter?

Deze vraag wordt erg vaak gesteld: wordt het ooit beter? Zal ik me weer beter voelen? Mensen zijn bang om voor altijd onder een donkere wolk van rouw te moeten leven waar ze in terecht zijn gekomen.

Een vriend in rouw

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat vriendschappen belangrijk zijn voor je mentale gezondheid. Zo blijkt ook dat vriendschappen bijdragen aan de kwaliteit van je leven. Dus laten we het eens over vrienden hebben!

Een handboek voor rouw? Geen rouw is hetzelfde.

De ene rouw is de andere rouw niet. En de ene dag rouw is de andere dag niet. Het ene moment denk je misschien wel ‘is dit alles?’ en een ander moment vraag je je af hoe je de dag moet doorkomen. Rouw is een complex en persoonlijk proces. Voor iedereen is het anders. Er is geen handboek voor rouw.

Rouw in je omgeving

E-boek Rouwtijd

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen? Ontvangt het boek gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)

Uit onze webshop