Wouter van der Toorn
Sandra Jongeneelen

Met onze publicaties en diensten ondersteunen we mensen in rouw en mensen die verlies in hun omgeving meemaken.

Wouter van der Toorn
Sandra Jongeneelen

Rouw en verlies

 • Publicaties over rouw

  Boeken die je verder helpen

 • Online rouwprogramma

  Uniek programma "Schrijvend door rouw"

 • Rouw op de werkvloer

  Ondersteuning bij rouw in je team of bedrijf

 • Artikelen over rouw

  Lees onze artikelen over rouwen en herinneren

Van missen krijg je het koud

Wat zeggen de lezers van ons boek? 'Geweldig beschreven', 'Zo blij met dit boek. Heel veel herkenning', 'Mooi en toegankelijk boek! Eenvoudig te lezen', 'Nu al een klassieker!'

Schrijvend door rouw

Wat kan gebeuren als we drie maanden samen optrekken en je een aantal keer per week 20 minuten de tijd neemt om te schrijven over het verlies dat je hebt meegemaakt?

Trudy

Deelnemer 'Schrijvend door Rouw'

Mijn reis van schrijvend door rouw zit erop. Het was een moeilijke maar ook mooie reis. Het heeft me meer inzicht gegeven en grip. Inzicht in een diepere laag onder het verdriet... Het heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Bedankt voor dit mooie programma.

Jos

Lezer 'Van missen krijg je het koud'

Wat een prachtig mooi boek. Alles is zo herkenbaar omschreven, ik voelde me begrepen door het lezen van dit boek. Het is een echte aanrader!!

Carla

Deelnemer 'Schrijvend door Rouw'

Dat in sommige opdrachten je echt met de tranen over je wangen aan het schrijven bent, dat vond ik bijzonder. Het geeft lucht, want ik kon moeilijk bij mijn verdriet komen. Ik heb er echt veel aan!

Annemiek

Vroeg ondersteuning na overlijden collega

Dankjewel voor de ondersteuning na het overlijden van onze collega. Wat goed om te weten dat jullie er ook zijn als mensen extra ondersteuning nodig hebben. Bij P&O weten ze jullie te vinden!

Artikelen over rouwen en herinneren

Geef aandacht, geen oplossing

Psycholoog Marc Schulz is geluksonderzoeker. In zijn boek ‘Het goede leven’ wordt duidelijk wat echt gelukkig maakt. Het is geen geld of aanzien. Wat echt telt is hoe we in relatie met anderen staan.

Rouwende brein

De biologie van rouw

Rouw gaat vaak gepaard met tijden van stress. Dat heeft grote invloed op je lichaam, je geest en je brein. We leren er steeds meer over.

In rouw verlies je ook jezelf

Wie ben je als je een dierbare bent verloren? Bij het verlies van een dierbare kun je ook jezelf verliezen en bestaat rouw ook uit het opnieuw vinden van jezelf.

Leven met onze doden

De verhalen over onze doden

Onze overleden dierbaren zijn niet verdwenen. De uitvaart is dan achter de rug, maar je bent nog steeds verbonden met je overleden geliefde. Verhalen en herinneringen zijn daarin misschien wel de belangrijkste sleutel. Onze herinneringen helpen ons een verlies te verwerken.

Rouw in je omgeving

E-boek Rouwtijd

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen? Ontvangt het boek gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)

Uit onze webshop