Ik wil dit zelf beter regelen

‘Ik wil dit zelf beter regelen!’

Stel je bent er plotseling niet meer. Wie weet dan wat van alles wat belangrijk is? Er zijn veel mensen waar we de nalatenschap voor helpen vastleggen en goed organiseren. Weet je wat vaak een cruciale aanleiding is om zelf aan de slag te gaan met de eigen nalatenschap? Een slechte ervaring.

‘Zo wil ik het niet’

Regelmatig hebben mensen in de nasleep van een verlies meegemaakt wat een gedoe het is als er niets is geregeld. In plaats van ruimte en rust voor rouw is er de chaos van niet weten en allerlei verplichte regelzaken omdat een nalatenschap moet worden afgewikkeld. Alles moet inzichtelijk worden gemaakt, een huis moet worden leeggehaald en verkocht, er is discussie in een familie over hoe alles moet worden verdeeld, er moeten tientallen telefoontjes worden gepleegd om erachter te komen hoe de zaken nu echt zitten…

Het moment dat je bij jezelf besluit ‘zo wil ik het dus echt niet’ is van groot belang. Vooral voor de mensen die achterblijven als jij er niet meer bent.

We zeggen vaak: maak van je nabestaanden geen spoorzoekers. Daar kan je nu iets aan doen door zelf je zaken goed te regelen en vast te leggen.

Meer duidelijkheid is meer rust

Voor wie zou jij alles goed willen regelen? Kijk in je gezin, kijk naar je ouders, je kinderen, kijk naar de mensen die achterblijven. Regel het voor hen. En als jij er niet meer bent, dan heb je het voor hén goed geregeld. Zodat zij rust hebben in een tijd die al chaotisch genoeg is.

Wij helpen je graag met het vastleggen van alles wat belangrijk is. Dat doen we in een persoonlijk nalatenschapsdossier. Samen met jou zorgen we dat je alles zo goed mogelijk hebt geregeld voor de mensen die belangrijk voor je zijn.

PS: download onze brochure ‘Wat wil jij achterlaten?’ of neem contact op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)