Digitaal-nalatenschap-blog

Hoe wil jij digitaal voortleven?

Onze levens zijn steeds meer digitaal en een nalatenschap heeft ook vaak van alles te maken met online accounts en apparaten. Daarom delen we ook regelmatig over alles wat je digitaal zou kunnen regelen. Omdat de digitale nalatenschap steeds belangrijk wordt zijn we als Bright Elephant een officiële samenwerking aangegaan met Digital Life Legacy, een belangrijk kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap.

Je digitale nalatenschap

Iemand die is overleden laat van alles na. Misschien denk je als eerste aan een huis, bankrekeningen, een auto en spulletjes. Dat is inderdaad een belangrijk stuk van je nalatenschap. Maar een nalatenschap gaat over veel meer. Vergeet vooral niet al die dingen die we digitaal achterlaten.

Bijna iedereen is online actief: je gebruikt DigiD om zaken met de overheid te regelen, je regelt online je bankzaken. Daarnaast heb je je accounts voor mail, voor zaken als Netflix, sociale-media-accounts en accounts waar je bijvoorbeeld belangrijke bestanden hebt opgeslagen. Die accounts zijn ook je bezit.

Wist je dat

In 2022 waren er 15,6 miljoen sociale media gebruikers in Nederland (*)

Een Nederlander gebruikte in 2022 gemiddeld 4,2 sociale media kanalen. Op dagelijkse basis gebruikt hij of zij er 2,2 (*)

In 2018 had een Nederlander gemiddeld 25 online accounts om bijvoorbeeld in te loggen bij de bank, sociale media en webshops. (*)

73% van gebruikers hergebruikt hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts (iets wat wordt afgeraden) (*)

Welke keuzes wil je maken?

Heb jij al nagedacht over hoe je digitaal wilt voortleven? Dat is een goede vraag om over na te denken en nu al te regelen. Wat wil je dat er met je digitale accounts gaat gebeuren?

Tips

  1. Zorg dat iemand je pincode en/of wachtwoord weet van je telefoon en belangrijkste apparaten voor geval van nood of als jij er niet meer bent (lees meer)
  2. Voeg een erfeniscontact toe op je telefoon (link)
  3. Lees meer over de dingen die je digitaal kwetsbaar maken (link)

Bright Elephant helpt je om je hele nalatenschap bij leven al zorgvuldig inzichtelijk te maken waardoor jij weet welke keuzes je kan maken om het zo te regelen zoals jij dat graag wilt. Klik door voor meer info en neem contact met ons op!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)