Start » Artikelen » Rouwen

Rouwen

Rouw is voor iedereen anders en er is helaas veel onkunde over wat er gebeurt als je een geliefde moet missen. Hoe gaat rouwen, wat is normaal, wat kan je zelf doen? En, wat kan je als naastbestaande doen voor iemand in rouw.

Daisy Ranoe

Rouw en de symboliek van een blok ijs

29 september 2021 |

Het opvallende beeld van ons boek is ontworpen door kunstenaar Daisy Ranoe. In dit interview vertelt ze over haar werk en voorliefde voor moeilijke onderwerpen.

Lees verder »

Luisteren naar rouwenden

15 september 2021 |

Hoe kan je beter (leren) luisteren naar iemand in rouw? In dit artikel staan een aantal behulpzame tips op een rijtje. Want luisteren kun je ook leren!

Lees verder »
Karin Plancke

We denken te vaak ‘het gaat vanzelf wel over’

15 september 2021 |

In oktober 2021 komt ons boek ‘Van missen krijg je het koud’ uit. In de voorbereidingen van het schrijven hebben we veel gesproken met Karin Plancke. Ze is een ervaren rouwcoach met veel aandacht voor het lichaam. We gingen nog eens met haar in gesprek. Waarom ben je ooit met rouwcoaching begonnen? Dat rouwcoachen is me…

Lees verder »
Kusje erop beter

Kusje erop, beter

2 september 2021 |

Er zijn generaties opgegroeid met het idee dat echte jongens niet huilen en dat sterke meisjes hun tranen niet laten zien.  En als je toch moet huilen? Hier, heb je een snoepje.

Lees verder »
Lichaam en Geest rouwen samen

Lichaam en geest rouwen samen

26 augustus 2021 |

Niet alleen onze geest rouwt. Ons lijf doet net zo hard mee. Ons lijf begrijpt vaak eerder hoe het met ons gaat dan ons hoofd dat doet.

Lees verder »
Van Missen Krijg je het Koud; en wat rouw nog meer met je lijf doet

Voorverkoop: Van missen krijg je het koud

6 augustus 2021 |

Ons boek ‘VAN MISSEN KRIJG JE HET KOUD, en wat rouw nog meer met je lijf doet’ is helemaal klaar en is onderweg naar de drukker. Vanaf vandaag kun je het boek al bestellen via onze webshop.

Lees verder »

Hoe kun je een rouwende vriend helpen?

21 juli 2021 |

Wat moet je doen als je een vriend of bekende ziet worstelen in een tijd van rouw? Dat is nog best een moeilijke vraag. Megan Devine, schrijfster van het boek ‘Het is oké om je niet oké te voelen’, maakte een filmpje dat probeert antwoord te geven op deze toch wel lastige vraag.

Lees verder »
Hoe lang duurt rouw?

Gaat rouw ooit voorbij?

14 juli 2021 |

Als je iemand verlies en het gemis als een golf over je heen spoelt, kan je je weleens afvragen of dit ooit over gaat. Je kunt je afvragen of er een moment zal komen dat je rouw voorbij zal zijn.

Lees verder »
Verschillende soorten rouw, een meisje zit verdrietig in een verhuisdoos.

Verschillende soorten rouw

23 juni 2021 |

Vaak wordt er gesproken over rouw in de context dat we een dierbare verliezen door een overlijden. We nemen afscheid van iemand die niet meer leeft en het gemis wordt iedere keer voelbaar. Maar er is zoveel meer waar we om rouwen.

Lees verder »
Als je vastzit in pijnlijke herinneringen. Vrouw kijkt naar foto van overleden vader.

Als je vastzit in pijnlijke herinneringen

16 juni 2021 |

Waarom kan de een redelijk goed met een schokkende gebeurtenis omgaan en een ander niet? Professor van der Kolk deed er jarenlang onderzoek naar.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.