Rouwen

Rouw is voor iedereen anders en er is helaas veel onkunde over wat er gebeurt als je een geliefde moet missen. Hoe gaat rouwen, wat is normaal, wat kan je zelf doen? En, wat kan je als naastbestaande doen voor iemand in rouw.

Wat zijn rouwtriggers?

13 januari 2022 |

Rouw gaat niet weg, maar er komt met de tijd meer ruimte voor het leven. Soms heb je triggers die fijne en verdrietige herinneringen boven brengen. Hoe werkt dat?

Lees verder »

Je zou meer moeten schrijven

5 januari 2022 |

We schrijven steeds minder, maar dat is jammer. Het is gezond om te schrijven, al is het alleen al voor de fijne motoriek. Schrijvend door je rouw gaan is ook bijzonder!

Lees verder »

Rouwen om vervlogen dromen

29 december 2021 |

Rouw bestaat er in allerlei vormen. We rouwen om een dierbare die is overleden, maar ook om andere zaken. Zoals dromen die meer meer uit kunnen komen.

Lees verder »
De zwaarte van rouw kunstwerk

De zwaarte van rouw

1 december 2021 |

Het kunstwerk ‘Opstaan’ is een stalen silhouet dat met stenen is gevuld. Het is een prachtige verbeelding van de zwaarte van rouw en het weer proberen op te staan in het gewone leven na het doormaken van een verlies.

Lees verder »
Wat betekent gecondoleerd?

Wat betekent gecondoleerd?

10 november 2021 |

Wat betekent ‘gecondoleerd’? Je zegt het tegen iemand die onlangs een dierbare is verloren. Het is een vaste formule. Letterlijk spreek je uit dat je met iemand ‘meelijdt’.

Lees verder »
Corinne de Graaf

‘Er is juist rond de dood zoveel aandacht voor het leven’

28 oktober 2021 |

Corinne de Graaf is oprichter van het netwerk ‘Rouwen met Compassie’. Ze las als eerste ons boek dat 22 november uitkomt. We zochten elkaar op en hadden een mooi gesprek over rouw.

Lees verder »
Daisy Ranoe

Rouw en de symboliek van een blok ijs

29 september 2021 |

Het opvallende beeld van ons boek is ontworpen door kunstenaar Daisy Ranoe. In dit interview vertelt ze over haar werk en voorliefde voor moeilijke onderwerpen.

Lees verder »

Luisteren naar rouwenden

15 september 2021 |

Hoe kan je beter (leren) luisteren naar iemand in rouw? In dit artikel staan een aantal behulpzame tips op een rijtje. Want luisteren kun je ook leren!

Lees verder »
Karin Plancke

We denken te vaak ‘het gaat vanzelf wel over’

15 september 2021 |

In oktober 2021 komt ons boek ‘Van missen krijg je het koud’ uit. In de voorbereidingen van het schrijven hebben we veel gesproken met Karin Plancke. Ze is een ervaren rouwcoach met veel aandacht voor het lichaam. We gingen nog eens met haar in gesprek. Waarom ben je ooit met rouwcoaching begonnen? Dat rouwcoachen is me…

Lees verder »
Kusje erop beter

Kusje erop, beter

2 september 2021 |

Er zijn generaties opgegroeid met het idee dat echte jongens niet huilen en dat sterke meisjes hun tranen niet laten zien.  En als je toch moet huilen? Hier, heb je een snoepje.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.