Nalatenschap

Ruzie over nalatenschap Jan des Bourvrie

Familieleden ruziën over erfenis

25 januari 2023 |

Deze weken zijn een aantal bekende families in het nieuws. Er is onenigheid over de nalatenschap en de gang naar de rechter lijkt de enige weg om uitsluitsel te krijgen. Het is voer voor de roddelpers, maar laten we even van een afstandje naar de ruzie kijken.

Lees verder »

Hoe wil jij digitaal voortleven?

11 januari 2023 |

Onze levens zijn steeds meer digitaal en een nalatenschap heeft ook vaak van alles te maken met online accounts en apparaten. Daarom hebben we een officiële samenwerking met Digital Life Legacy.

Lees verder »

Een mooi moment om te checken of er iets is geregeld

29 december 2022 |

Nadenken over je nalatenschap lijkt misschien niet belangrijk en schuif je dat liever voor je uit. Dat klinkt makkelijk voor jou, maar het kan lastig zijn voor je nabestaanden. Daarom vragen we aandacht voor dit belangrijke thema.

Lees verder »
Vergeten geld uitvaartverzekering. Een man zit aan de telefoon en schrijft mee op een notitieblok

Uitvaartverzekeringen en verborgen geld

23 november 2022 |

Ligt er nog ergens geld op de plank waar jouw familie recht op heeft? Dat zou zomaar kunnen. Want er blijken toch regelmatig uitvaartpolissen te zijn waar nog geen aanspraak op is gemaakt.

Lees verder »
Wat je achterlaat

Een vrachtwagen in de begrafenisstoet?

26 oktober 2022 |

Van wat je achterlaat kan je in twee thema’s verdelen: je spullen en bezit die achterblijven. En de herinneringen die je achterlaat.

Lees verder »

Woon je samen? Check je pensioen!

28 september 2022 |

Hoe zit het eigenlijk met het pensioen als je overlijdt? Bij wet is geregeld dat je recht hebt op het opgebouwde pensioen van je partner als deze komt te overlijden. Maar dat is niet in iedere samenlevingsvorm zo.

Lees verder »

‘Ik wil dit zelf beter regelen!’

14 september 2022 |

Stel je bent er plotseling niet meer. Wie weet dan wat van alles wat belangrijk is? Er zijn veel mensen waar we de nalatenschap voor helpen vastleggen en goed organiseren. Weet je wat vaak een cruciale aanleiding is om zelf aan de slag te gaan met nalatenschap? Een slechte ervaring.

Lees verder »
Man werkend achter stapel dossiers

Levenstestament als ondernemer

31 augustus 2022 |

Het aantal afgesloten levenstestamenten stijgt de laatste jaren fors. Het is dan ook steeds belangrijker aan het worden om de zaken goed te regelen, zeker voor mensen die eigenaar van een onderneming zijn.

Lees verder »

Familie ‘ik-heb-er-nog-nooit-mee-te-maken-gehad’

18 augustus 2022 |

Maak kennis met de familie ‘ik-heb-er-nog-nooit-mee-te-maken-gehad’. De familie heeft net een uitvaart achter de rug en de post van de gemeente, de belastingdienst en allerlei instanties begint al vrij snel binnen te komen.

Lees verder »

Ruzie om een erfenis

4 augustus 2022 |

Ruzie rond de kist, het komt vaker voor dan je denkt. Bij de afwikkeling van een erfenis kunnen sluimerende spanningen en ongenoegen in families al voldoende zijn om uit te monden in een groot conflict.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.