Nalatenschap

Hoe zit het met erven en nalaten? Deze artikelen gaan over nalatenschap, erven en alles wat er geregeld kan worden bij leven en wat geregeld moet worden na een overlijden.

Deskundig, betrouwbaar en transparant

Stichting RegisterExecuteur: deskundig, betrouwbaar en transparant

17 juli 2024 |

Aan wie zou jij het toevertrouwen om je nalatenschap voor te bereiden of af te wikkelen? Dat doe je natuurlijk niet bij de eerste de beste amateur of iemand die een Excel-lijstje kan maken. Je wilt een partij waarop je kunt vertrouwen qua deskundigheid en betrouwbaarheid.

Lees verder »

Wanneer rouw en nalatenschap botsen: een verhaal van twee zussen

4 juli 2024 |

Wanneer iemand overlijdt komt er veel op nabestaanden af. Je moet een verlies verwerken, maar je komt ook heel veel concrete zaken tegen waar je mee aan de slag moet. Het afwikkelen van een nalatenschap is een hele belangrijke. Maar wat doe je als je als erfgenamen niet op één lijn zitten? Daarover belde Simone ons.

Lees verder »

Al je vragen over erven en nalaten

19 juni 2024 |

We hebben al lange tijd een eigen chatbot die alles weet over erven en nalaten. Deze chatbot wijst je de weg in deze soms ingewikkelde thema’s.

Lees verder »
Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

22 mei 2024 |

Bij Bright Elephant zien we dagelijks steeds meer alleenstaanden die niet echt nadenken over hun nalatenschap. Dit is begrijpelijk, want het is een lastig en soms ongemakkelijk onderwerp. 

Lees verder »
Onverwachte schulden na de erfenis

Onverwachte schulden na de erfenis: wat nu?

1 mei 2024 |

Het verdelen van een erfenis is het einde van het hele proces van afwikkeling van een nalatenschap. Dat is vaak een emotioneel en complex proces. Maar stel nu dat de erfenis al is verdeeld en dan plotseling schulden opduiken. Wie moet die schulden dan betalen?

Lees verder »
Bright Elephant 4 jaar

4 jaar Bright Elephant

15 april 2024 |

Het was 15 april 2020. Corona hield ons allemaal thuis en we wisten niet wat de tijd die voor ons lag ons zou gaan brengen. En toch lanceerden we ons bedrijf. We zaten op twee verschillende locaties achter de computer en stuurden een eerste bericht de wereld in: Bright Elephant was geboren.

Lees verder »

Wie moet je erfgenaam worden als je geen familie hebt?

10 april 2024 |

Het kiezen van een erfgenaam is een belangrijk onderdeel van je nalatenschapsplanning, vooral al je geen directe familie zoals kinderen of broers en zussen hebt. Daarom bespreken we eens hoe je het dan moet regelen. Wie kun je aanwijzen als je erfgenaam en waar moet je rekening mee houden?

Lees verder »
De loterij winnen - Met goede planning win je meer

De loterij winnen? Met goede planning win je meer!

20 maart 2024 |

Veel mensen dromen van het winnen van de loterij. Toch zijn er andere manieren om financieel voordeel te behalen die vaak over het hoofd worden gezien.

Lees verder »

Afwikkelen nalatenschap na overlijden eerste ouder

7 maart 2024 |

Als een van je ouders overlijdt, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Praktische zaken, zoals het afwikkelen van een nalatenschap, zijn misschien niet waar je op zit te wachten. Toch is het cruciaal om hier aandacht aan te besteden.

Lees verder »

Vijf veelgestelde vragen over erfenissen

23 februari 2024 |

Erfenissen en nalatenschappen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Je hebt er immers niet dagelijks mee te maken. Daarom hebben we de vijf meest gestelde vragen over dit onderwerp voor je op een rijtje gezet. Zo helpen we je om beter te begrijpen wat je opties zijn en hoe je het beste kunt handelen. 

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

Rouw & Verlies in je omgeving

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het e-boek 'Rouw & Verlies in je omgeving'. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.