Wanneer heb jij je testament voor het laatst bijgewerkt?

Wanneer heb jij je testament voor het laatst bijgewerkt?

Er zijn verschillende onderzoeken naar hoeveel mensen nu eigenlijk een testament hebben. 60% uit het Max Opiniepanel zegt er een te hebben (link). Jaarlijks worden zo’n 350.000 testamenten en levenstestamenten ingeschreven in het Centrale register (bron).  Wellicht heb je ook recentelijk een testament laten opstellen. Of je hebt er een, maar die is van heel erg lang geleden.

Wat is een testament? Een testament is een akte, opgemaakt door een notaris, waarin iemand vastlegt wat er bij overlijden moet gebeuren met zijn of haar nalatenschap. Een testament blijft altijd geldig. Dus als iets aangepast moet worden of het testament herroepen, dan is daarvoor een nieuw testament nodig.

Wat is er in de afgelopen jaren veranderd?

Wat je in je testament vastlegt, is een weergave van de dingen die jij op een bepaald moment van je leven belangrijk vindt. Het leven verandert, de dingen die je belangrijk vindt veranderen, de samenstelling van je gezin kunnen zijn veranderd. Daarom is het goed om af en toe je testament te checken en jezelf af te vragen of het nog steeds is zoals je het vandaag zou willen.

Bij overlijden is een testament rechtsgeldig en moet worden gevolgd. Dus ook als er dingen in staan die je vandaag de dag anders zou hebben gewild.

Wat wil jij achterlaten?

Als je je nalatenschap samen met Bright Elephant vastlegt, dan zit er altijd een testamentscan bij. Precies om te voorkomen dat verouderde wensen gevolgd moeten worden na je overlijden. Check voor meer info: ‘Wat wil jij achterlaten?’. We helpen je graag!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)