Nieuw huis kopen

Regel het nu voor later

Op de zonnige dagen van het leven is het nadenken over ‘zwarte’ dagen niet iets waar de meeste mensen zin in hebben. Dat is ook voor ons heel herkenbaar. En toch is het belangrijk om het wel te doen.

Gaan samenwonen, kinderen krijgen, je huwelijk plannen, een huis kopen, het zijn die momenten waar je heerlijk naar uit kan kijken en van kan genieten. Je zweeft als het ware rond op een roze wolk. Juist op die roze wolk worden vaak de moeilijke gesprekken vermeden, immers, je wilt de magie van het moment niet verstoren. Toch?

Wat als de roze wolk is verdwenen?

De gesprekken worden er echter niet gemakkelijker op als de roze wolk is verdwenen. Bijvoorbeeld door een scheiding, als iemand komt te overlijden of als er zich andere emotionele pittige tijden aandienen. Juist voor die perioden moet je nu al het gesprek aangaan: welke afspraken maken jullie als je het leven niet zo mooi blijft waarop jullie samen hoopten? Hoe wil je de zaken geregeld hebben als een van jullie overlijdt? Wat heb je bijvoorbeeld geregeld met levensverzekeringen, hoe zit het met huwelijkse voorwaarden, met gezamenlijk bezit en wat te doen met restschulden?

Waar moeten ze zoeken?

In vrolijke tijden wil je het wellicht helemaal niet hierover hebben. Echter, afspraken maak je niet voor als alles goed en voorspoedig gaat, maar juist voor als het niet goed gaat. Regelmatig zeggen mensen: ‘ze zoeken het maar uit als ik er niet meer ben‘. Vraag je dan maar eens af: ‘waar moeten ze zoeken?

Als het leven goed is, heb je de tijd om na te denken: wat wil ik eigenlijk als het leven toch niet zo loopt als ik nu hoop? Wat als er een einde komt aan ons geluk, hoe willen we het dan geregeld hebben?

Praat juist over het ongemakkelijke op de momenten dat de zon schijnt. Jullie zullen elkaar eeuwig dankbaar zijn.

PS: Bright Elephant helpt met het vastleggen van je nalatenschap en geeft advies over het opstellen van een (levens)testament. Meer info? Check ‘Wat wil jij achterlaten?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)