Gemis

Een vervanger zal worden gevonden, maar jij wordt altijd gemist

Stel je een onfortuinlijk lot voor dat je komt te overlijden. Nou ja, je kunt het onfortuinlijk noemen, maar uiteindelijk is dit het enige lot dat iedereen zal treffen.

Bedrijvigheid

Wat er na je overlijden allemaal gebeurt, zal je zelf niet meer meemaken, maar ik kan je vertellen dat er een heleboel bedrijvigheid op gang komt. Mensen moeten immers worden geïnformeerd dat je dood bent, een uitvaart moet worden geregeld, in korte tijd moeten allerlei keuzes worden gemaakt, er zijn financiële zaken die behandeld moeten worden, een overlijden moet worden gemeld bij de gemeente, een nalatenschap moet worden afgewikkeld en ga zo maar door.

Geschokte reacties op je werk

Op je werk zullen ze ook geschokt reageren. Je leidinggevenden, medewerkers en je naaste collega’s zullen allemaal bij je uitvaart aanwezig zijn en zeer waarschijnlijk mooie woorden spreken.

Nu jij er niet meer bent, zullen ze op je werk spoedig op zoek gaan naar een vervanger. Zo kan het gewone werk doorgaan. Met een beetje mazzel hebben ze binnen een maand een vervanger voor je gevonden. Natuurlijk zul je worden gemist, maar al snel zal het werk gewoon als vanouds doorgaan. Handel blijft immers handel en het leven gaat ook door. 

Let op dat je je niet zó druk maakt om geld, dat je vergeet waar het echt om gaat in het leven.

Familie en dierbaren

Je familie en andere dierbaren blijven echter achter met een blijvend gemis. Je vrienden zullen altijd met een niet-te-vullen gat achterblijven.

Soms vergeten we wel eens in de drukte van werk en verplichtingen om de juiste prioriteiten te kiezen.

Weet je, er is nooit iemand geweest die op zijn sterfbed zei: ‘Had ik nu maar wat harder gewerkt.’ Maar wel is regelmatig gezegd: ‘Had ik maar wat vaker gekozen om bij mijn familie en vrienden te zijn in plaats van zo hard te werken.’

Let op dat je je niet zó druk maakt om geld, dat je vergeet waar het echt om gaat in het leven.

PS: wil je je familie niet opzadelen met een speurtocht door je nalatenschap? Regel het nu al. Dat is een mooi cadeau voor hen als jij er niet meer bent. Zo hebben zij ruimte voor rouw. Meer op ‘Wat wil jij achterlaten?’ 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)