Nalatenschap geregeld? Eindelijk volwassen!

Naast de aandacht voor rouw hebben we nog een missie: mensen helpen om hun nalatenschap goed te regelen. Want nadat je een dierbare hebt moeten verliezen, heb je tijd en ruimte nodig om het leven opnieuw vorm te geven. Dingen zijn anders geworden. Je gaat niet meer een paar keer per week bij je moeder op de thee, je partner komt niet meer thuis van zijn werk, een stoel blijft nu altijd leeg… 

De week na overlijden

De praktijk is dat de week na het overlijden het een drukte van belang is. Je wordt vaak goed ontzorgd door een uitvaartverzorger, maar nog steeds moet je veel besluiten nemen. Het zijn besluiten die ook nog eens een emotionele lading hebben. Is het ooit besproken of het een begrafenis moet worden, of toch een crematie? Op welke begraafplaats wil iemand komen te liggen? En wie moet je in vredesnaam allemaal uitnodigen. 

De maanden na overlijden

Als de drukte rondom de uitvaart achter de rug is, valt de stilte na de stoet in. Aandacht voor het verlies wordt met de weken minder. Maar er is niet altijd tijd om even adem te halen. Een huis moet leeg worden geruimd, er moet worden verhuisd, de nalatenschap moet worden afgewikkeld… En als je maar weinig idee hebt van hoe alles zit, dan zit er een hele klus op je te wachten…

Regel het op een gezond moment

Je nalatenschap kan je het beste regelen op een gezond moment. ‘Ik heb het gevoel dat we eindelijk volwassen zijn geworden’, zei een ondernemer toen we waren begonnen zijn nalatenschap netjes inzichtelijk te maken. En zo is het. 

Niemand weet hoeveel het leven nog voor je in het verschiet heeft. Hopelijk heel lang. Misschien maar kort. Je wilt alles voor je geliefden, voor je partner, je ouders, je kinderen, goed achterlaten.

Is het voor jou misschien ook tijd om er eens werk van te maken? Meer info over ‘Wat wil jij achterlaten?’.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)