Wat doet een registerexecuteur

Ondersteuning bij nalatenschap: ruimte en rust om te rouwen

In tijden van verlies en rouw is het belangrijk om je zorgen voor het afwikkelingsproces van een nalatenschap uit handen te kunnen geven. 

Stress en gedoe

Rouwen. Daar heb je ruimte voor nodig. Maar niet altijd is de ruimte voor je eigen rouw te vinden omdat een overlijden veel geregel met zich meebrengt. Een nalatenschap kan bij achterblijvers veel gedoe en stress opleveren. 

Maar weet je: je hoeft het niet alleen te doen. Daarom is het een goed idee om een deskundige in te schakelen. Een RegisterExecuteur is er om naast jou als nabestaande te staan en de zorgen uit handen te nemen.

Onenigheid

Want helaas ontstaat regelmatig onenigheid onder de achterblijvers. Emoties na een overlijden kunnen immers hoog oplopen. En dan kunnen bijvoorbeeld ook oude familieconflicten weer opduiken. Eerlijk gezegd zit je dan waarschijnlijk echt niet te wachten op een lange tijd van regelen en afwikkelen en steeds maar het gevoel te houden dat er gedoe is.

Het gevoel dat er gedoe kan ontstaan of al is ontstaan is vaak een belangrijke reden om de hulp van een onafhankelijke professional in te schakelen.

Niet afwikkelen? Dat is geen optie!

Misschien denk je wel: ik heb helemaal geen zin in gedoe. Moet ik een nalatenschap wel afwikkelen? 

Het eenvoudige antwoord is: ja. Afwikkelen van een nalatenschap moet altijd. Dus daar kan je niet onderuit, want dat leidt tot onduidelijkheden, geschillen en financiële problemen.

Je kan de afwikkeling van een nalatenschap uit handen geven. Als professional kom ik naast jullie als nabestaanden staan. Mijn doel zal altijd zijn om ervoor te zorgen dat er ruimte komt voor rouw. 

Kan ik je helpen?

Wil je contact over een nalatenschap? Of wil je zelf je eigen nalatenschap goed en zorgvuldig organiseren? Laat een terugbelverzoek achter, dan hebben we snel contact! Klik hier »

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek Rouwtijd Gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'ROUWTIJD' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)

E-boek Rouwtijd