Ruzie over nalatenschap Jan des Bourvrie

Familieleden ruziën over erfenis

Deze weken zijn een aantal bekende families in het nieuws. Er is onenigheid over de nalatenschap en de gang naar de rechter lijkt de enige weg om uitsluitsel te krijgen. Het is voer voor de roddelpers, maar laten we even van een afstandje naar de ruzie kijken.

Goed regelen

Belangrijk is natuurlijk dat je de zaken goed regelt. Dat is een punt dat we vaak ook tegen mensen zeggen. Maar zelfs als je de zaken goed hebt geregeld, kan er ruzie ontstaan. Misschien kun je er wel een stelregel van maken dat als er al tijdens het leven (sluimerende) conflicten zijn, deze na een overlijden in alle heftigheid naar boven komen. Een kleine onenigheid kan door de emotie (èn omdat het over €€€ gaat) in je gezicht ontploffen.

Als de dood en de nalatenschap geen onderwerp van gesprek zijn geweest, of als er gebrek is aan transparantie bij de afwikkeling van nalatenschap, dan kunnen grote ruzies worden uitgevochten.

Grijze gebieden

Heb je de kans om je eigen nalatenschap goed te regelen, kijk dan zeker ook naar de risico’s die kunnen ontstaan na je overlijden. Wat kun je daar nu aan doen? Hoe kan jij je nalatenschap zo regelen dat de conflicten zoveel mogelijk worden voorkomen? Over alle grijze gebieden en de dingen die niet duidelijk zijn vastgelegd kunnen onenigheden ontstaan.

Gezonde dosis wantrouwen

Je vraagt je soms af hoe het kan en waarom het zo hoog kan oplopen in families. Bedenk dan dat het hetzelfde is als mensen die vol liefde en goede bedoelingen samen zijn gaan leven, maar bij een scheiding ongelofelijke ruzie krijgen. Daarom is het zo belangrijk om de zaken te regelen met een gezonde dosis wantrouwen. Als je dat doet, dan valt de praktijk vaak alleen maar mee.

Als je hulp nodig hebt om je eigen zaken goed op een rij te zetten en zoveel als mogelijk je nalatenschap te regelen, ik sta je daarin graag bij. Neem gerust contact met ons op!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek Rouwtijd Gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'ROUWTIJD' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)

E-boek Rouwtijd