“Ik krijg het er koud van”

15 augustus 2022 |

Joanne Plattel, uitvaartondernemer bij Plattel & Van Gils, las ons boek ‘Van missen krijg je het koud’. Ze deelde erover op LinkedIn.

Lees verder »

De dood in Netflix serie Sandman

12 augustus 2022 |

In de Netflix serie The Sandman speelt de dood een rol. De dood, als een karakter. En het bijzondere aan dit karakter is de kwetsbare en liefdevolle manier waarop Dood aanwezig is bij het levenseinde.

Lees verder »

Interview over ‘Van missen krijg je het koud’

1 augustus 2022 |

Sandra Jongeneelen sprak met Arjen van Bruinnessen van Omroep Wetering over ons boek en is o.a. uitgezonden bij diverse lokale omroepen zoals Schie FM en Omroep Vlaardingen.

Lees verder »
Van Missen Krijg je het Koud; en wat rouw nog meer met je lijf doet

Voorverkoop: Van missen krijg je het koud

6 augustus 2021 |

Ons boek ‘VAN MISSEN KRIJG JE HET KOUD, en wat rouw nog meer met je lijf doet’ is helemaal klaar en is onderweg naar de drukker. Vanaf vandaag kun je het boek al bestellen via onze webshop.

Lees verder »
Voor Altijd (André van Duin en Danny Vera)

‘Voor Altijd’ (André van Duin en Danny Vera)

17 april 2021 |

In de uitzending van Matthijs Gaat Door zing André van Duin ‘Voor Altijd’ dat maakte hij samen met Danny Vera. Het is een emotioneel en persoonlijk verhaal over liefde, gemis en afscheid. En het eindigt in het hartverscheurende: ‘Een ding dat me spijt… dat ik je kwijt ben, voor altijd.’

Lees verder »
Genegenheid bij olifanten

Al een jaar: ‘Doe iets, hoe klein dan ook!’

15 april 2021 |

Bright Elephant bestaat nu een jaar en al een jaar sluiten we onze berichten af met ‘doe iets, hoe klein dan ook!’ Veranderingen gaan vaak helemaal niet in grote stappen, maar langzaam en zeker. Precies zo geloven we dat aandacht voor mensen in rouw, het gesprek over de dood en de zorg voor je eigen nabestaanden langzaam maar zeker moet groeien.

Lees verder »
uitgenodigd op eigen begrafenis

Wat als u bent uitgenodigd voor je eigen begrafenis?

2 maart 2021 |

‘Ze denken dat ze een afspraak hebben met een vriend. Althans, dat denken ze’, zo begint een Belgische reclamespot. De reclamemakers hebben een manier gevonden om snelheidsduivels een lesje te leren. Ze zijn te gast op hun eigen begrafenis.

Lees verder »
Kan ik iets voor je doen (Huub van der Lubbe)

Kan ik iets voor je doen?

27 februari 2021 |

Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk, schreef het prachtige lied ‘Kan ik iets voor je doen?’ nadat zijn broer Harald plotseling was overleden. Het is een liedje waarin iemand zijn hulp aanbied aan iemand die het verdriet ervaart van het verliezen van een dierbare.

Lees verder »
Ruiter in de woestijn

De man die de dood wilde ontvluchten

20 februari 2021 |

Er is een oud verhaal van een knecht die probeerde om de Dood te ontvluchten. Maar dat is natuurlijk een onmogelijkheid.

Lees verder »

‘Moving on’ (James)

13 februari 2021 |

Hoe kan je woorden geven aan dat wat in je omgaat, zeker als je een verlies hebt te dragen? Wat is het goed dat er kunstenaars zijn die op hun eigen manier het verlies in een vorm kunnen gieten die raakt. Het liedje ‘Moving On’ en de bijbehorende videoclip is er een voorbeeld van.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

Rouw & Verlies in je omgeving

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het e-boek 'Rouw & Verlies in je omgeving'. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.