Van Missen Krijg je het Koud; en wat rouw nog meer met je lijf doet

Voorverkoop: Van missen krijg je het koud

Ons boek ‘VAN MISSEN KRIJG JE HET KOUD; en wat rouw nog meer met je lijf doet‘ is helemaal klaar en is onderweg naar de drukker. Vanaf vandaag kun je het boek al bestellen via onze webshop. Zo weet jij zeker dat er een exemplaar voor je is gereserveerd en je als eerste het boek ontvangt zodra deze in oktober uitkomt. 

Mijn lijf wist het al

Het boek begint met: ‘Mijn lijf wist het al’. Sandra vertelt hoe ze zelf merkte wat er gebeurde met haar lijf en wat het lichaam haar eigenlijk duidelijk wilde maken na het overlijden van Helène. 

Toch is het niet een boek dat over onze privé ervaringen gaat. Het is een boek dat de breedte van het thema van rouw en de fysieke effecten van rouw behandelt. We hebben Karin Plancke, lichaamsgerichte rouwcoach met vele jaren ervaring, gevraagd om samen met ons aan dit boek te werken. Die ervaring zul je overal terugvinden in het boek.

Belang van aanraking

In een interview met Professor van der Kolk (auteur van het boek ‘Traumasporen’) in het NRC zegt hij:

“Het is toch fascinerend dat het belang van aanraking vrijwel compleet wordt genegeerd in de psychologie? Psychologen en therapeuten wordt geleerd: raak vooral niemand aan, maar stel vragen en praat. En dat terwijl mensen, als ze te maken krijgen met een tragedie, het liefst fysiek bij elkaar komen, elkaar omhelzen, elkaar aanraken.”

(Bessel van der Kolk, interview door Wouter van Noort, NRC)

Aanloop naar lancering

De komende weken zullen we stap voor stap iets meer over het boek vertellen, maar vandaag is het voor ons als eerst reden voor een feestje, want het schrijven van het boek is een lang en intensief proces. En natuurlijk is het voor jou als eerst een reden om het boek voor jezelf te kopen, of juist voor iemand in je omgeving die met rouw is geconfronteerd en die ook aandacht kan gebruiken.

Het boek gaat niet over het oplossen van je pijn en je verdriet, het kan je wel helpen om ruimte te creëren voor alles wat je voelt.

Iedereen die meewerkte

Onze kunstenaar Daisy Ranou: bedankt voor de schitterende foto’s die we hebben gebruikt op het cover en de achterkant van het boek. De symboliek van een bevroren bloem die langzaam ontdooit was zo’n mooie uitkomst van het creatieve maakproces waar je ons in hebt geholpen. En wat maak je mooie dingen met bloemen!

Sander Weeteling, onze vormgever: je hielp ons met het eerste e-boek ‘Rouwtijd’ en het is weer een groot plezier om ook voor dit boek met je samen te werken. Het is weer bijzonder tof geworden!

De expert van ons team Karin Plancke: zonder al jouw kennis en jarenlange ervaring als lichaamsgericht rouwcoach was dit boek niet geworden wat het nu is geworden. Bij jou ben je als rouwende in goede handen!

Christien Bos: zoals vaker in deze tijd tref je elkaar niet persoonlijk terwijl je wel met elkaar aan het werk bent geweest. Jouw recente ervaring met overlijden in je persoonlijke kring zorgde ervoor dat je als redacteur en criticaster goed scherp was. Je las het niet alleen technisch, maar ook als iemand waar we juist iets voor willen betekenen!

Onze uitgever Paul van der Niet van Adieu Media, je hebt ons soms vast spreekwoordelijk achter behang geplakt als er opeens weer iets anders moest of als we ook weer de zaken moesten aanscherpen. Met groot plezier hebben we met je eerlijkheid en je geduld met ons gewerkt.

En natuurlijk mijn compagnons. Met dit boek krijgt de visie van Bright Elephant een concrete vorm: aandacht voor rouw en een hulp voor vele rouwenden.

Stay Tuned

Het boek is nu al te bestellen! De officiële lancering is begin oktober.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)