Kan ik iets voor je doen (Huub van der Lubbe)

Kan ik iets voor je doen?

Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk, schreef het prachtige lied ‘Kan ik iets voor je doen?‘ nadat zijn broer Harald plotseling was overleden. Het is een liedje waarin iemand zijn hulp aanbied aan iemand die het verdriet ervaart van het verliezen van een dierbare.

En misschien heb je die vraag van een vriend nu net nodig… Kan ik iets voor je doen? Want je hoeft de last niet alleen te dragen.

Songtekst

Kan ik iets voor je doen?
Kan ik iets voor je zijn
In dit wrange seizoen
Met zijn kruipend venijn
Kan ik iets voor je zijn
Met een blik een gebaar
Met een arm om je heen
Of een hand uit je haar
Kan ik iets voor je zijn
In je grote gemis
Omdat wie je zo liefhad
Er nu niet meer is?
Kan ik iets voor je doen?
Met een blik met een woord
Dat doet denken aan toen
Dat je even weer voort?
Is er iets wat je wilt
Wat je stilte verstoort
In het kaal en het kil
Wat je graag van me hoort
Is er iets wat ik doen kan
Wat je helpt in de pijn?
Wat iets voor je betekent
Wil ik graag voor je zijn

Kan ik iets voor je doen?
Misschien een lied een gedicht
Dat je wanhoop benoemt
En je last iets verlicht?
Waar je droevig van wordt
Maar toch huilend om lacht
Dat je dagen verkort
Dat je nachten verzacht
Is er iets wat ik doen kan
Wat troost in je verdriet?
Want straks moet je weer verder
Ook al wil je nog niet
Is er iets wat ik doen kan
Wat je helpt in de pijn?
Wat iets voor je betekent
Zou ik graag voor je zijn
Kan ik iets voor je zijn
Een soort arm om je heen?
Zodat het iets minder schrijnt
En je niet zo alleen?

Je bent een naastbestaande

Vraag je je ook wel eens af wat je voor een vriend in rouw moet doen? Hier hebben we een paar dingen voor je op een rij gezet » Voor iemand in rouw ben jij als vriend misschien wel een van de belangrijkste mensen. Een rouwende weet misschien helemaal niet wat ‘ie nodig heeft. Geef niet op en blijf beschikbaar en in de buurt.

Trouwens, je mag ons altijd een bericht te sturen als je vastloopt of als je geen mensen hebt om je heen. Stuur je bericht via mail of WhatsApp.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)