Genegenheid bij olifanten

Al een jaar: ‘Doe iets, hoe klein dan ook!’

Dat ‘doe iets, hoe klein dan ook!’  is al een jaar lang onze afsluitende groet bij iedere mail die we sturen. Veranderingen gaan vaak helemaal niet in grote stappen, maar langzaam en zeker. Precies zo geloven we dat aandacht voor mensen in rouw, het gesprek over de dood en de zorg voor je eigen nabestaanden langzaam maar zeker moet groeien.

? We zijn jarig!

Een jaar geleden werd Bright Elephant middenin de eerste Coronagolf geboren en sindsdien werken we rustig maar zeker aan het aandacht geven voor rouw, het activeren van mensen om rouwenden heen, het gesprek over het eigen levenseinde en het levend houden van herinneringen.

Wat hebben we ondertussen gedaan?

E-boek Rouwtijd

Met ons eerste e-boek Rouwtijd wilden we mensen iets concreets in handen geven rondom rouw en wat je kan doen voor een ander in rouw. Ondertussen is het boek door duizenden mensen gelezen en krijgen we dagelijks reacties.

Toespraak en Gedicht op maat

We hebben diensten beschikbaar gemaakt waarbij we mensen helpen met het schrijven van een toespraak bij een laatste afscheid of het leveren van een persoonlijk gedicht. Het blijft bijzonder om mensen te helpen in hun proces van afscheid nemen en het vinden van de juiste woorden.

Schrijvend door Rouw

Over het vinden van de juiste woorden gesproken, recentelijk kwam ons programma ‘Schrijvend door Rouw’ beschikbaar, een premium online programma die met je op reis gaat door je eigen rouw. ‘Het geeft me zoveel rust’, is een veelgehoorde reactie van deelnemers.

Vraag maar raak

We zijn zoveel mogelijk beschikbaar voor mensen die vragen hebben over hun eigen proces van rouw. Mensen vinden hun weg naar onze inbox en whatsapp met hun eigen verhalen en vragen. Soms helpen we hen door een luisterend oor te bieden, soms door concreet te helpen zoeken naar de juiste hulp in hun regio, soms met een serie online afspraken waarbij we alle tijd nemen voor de herinneringen aan een dierbare.

Sandra Jongeneelen (Bright Elephant)
Wouter van der Toorn (Bright Elephant)

Wat komt eraan?

Rouw in je lijf

We beseffen steeds dat we nog maar net zijn begonnen. In dit tweede kwartaal komt ons boek ‘Rouw in je lijf’ uit dat ingaat op de hele lichamelijke kant van rouw en wat je daarmee kan doen.

Schrijvend door Rouw live

Het programma ‘Schrijvend door Rouw’ willen we heel graag aanbieden op locatie in de regio’s Den Haag, Delft, Rotterdam en Dordrecht. Door de Corona-maatregelen is dat nog steeds niet mogelijk. We hopen dat het op niet al te lange termijn wel mogelijk zal zijn!

Nalatenschap

Daarnaast willen we meer aandacht geven aan het goed regelen van zaken tijdens het leven. We zijn gecertificeerd Executeur en aangesloten bij de Stichting RegisterExecuteur (meer info) en willen mensen helpen om hun nalatenschap goed te regelen. Als je dat kan doen tijdens het leven, zorg je ervoor dat nabestaanden ruimte hebben voor rouw in plaats van een lastige puzzel moeten leggen.

Nog veel meer

Er komt nog veel meer aan, maar dat is teveel voor nu. Blijf Bright Elephant volgen via e-mail en sociale media kanalen. We houden je graag op de hoogte!

Wat kan jij doen?

Heb jij een vriend of een bekende in rouw? Deel een herinnering aan degene die wordt gemist. Stuur een berichtje  op de datum van overlijden, op de geboortedag van iemand die moet worden gemist, op een andere bijzondere datum. Of stuur een berichtje zonder enige bijzondere reden.

Samen maken we de wereld net een beetje zachter. Aandachtiger. Liefdevoller.

Doe iets, hoe klein dan ook.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)