Blije herinneringen

Vergeet de alledaagse herinneringen niet

We willen onze dierbaren nooit vergeten maar soms voelt het of we juist het alledaagse het eerste lijken te vergeten. Je weet nog wel de spectaculaire vakantie in Zuid-Amerika, of de  prachtige wandeltocht over de Veluwe, de diploma-uitreiking en de bruiloft. En als je dat niet weet, dan helpen de foto’s en filmpjes je wel om de herinneringen levend te houden. 

De momenten waar de camera niet bij was

Waar echter meestal niet zo met de camera bovenop hebben gestaan zijn de alledaagse dingen. Samen de afwas doen, het ritueel voor het slapengaan, het thuiskomen uit school of werk, een avondje voor de TV hangen of een ommetje door de stad maken. Die gewone dingen bepaalden meer je leven met degene die je moet missen dan de spectaculaire gebeurtenissen. De routines en de dagdagelijkse zaken zijn vaak de dingen die het meest gemist worden.

Herinneringen ophalen

Helpend is om op gezette tijden herinneringen op te halen. Op de verjaardag van opa die een paar jaar geleden is overleden vertel je weer de verhalen. Draai bijvoorbeeld op die dag extra hard zijn favoriete muziek! Op de sterfdag van je zoontje kan je het foto-album er weer bijpakken en samen terugdenken aan wat jullie meemaakten. Samen noemen jullie de naam weer!

In vakantieperiodes is er vaak de tijd voor het delen van anekdotes en gezamenlijke herinneringen.

Blijf het doodgewone vertellen

Vergeet echter niet om het alledaagse te vertellen. Achteraf lijkt het alledaagse misschien wel het meest waardevol te zijn geweest en het doodgewone van iedere dag lijkt soms het moeilijkste om je levendig te herinneren!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)