Blije herinneringen

Vergeet de alledaagse herinneringen niet

We willen onze dierbaren nooit vergeten maar soms voelt het of we juist het alledaagse het eerste lijken te vergeten. Je weet nog wel de spectaculaire vakantie in Zuid-Amerika, of de  prachtige wandeltocht over de Veluwe, de diploma-uitreiking en de bruiloft. En als je dat niet weet, dan helpen de foto’s en filmpjes je wel om de herinneringen levend te houden. 

De momenten waar de camera niet bij was

Waar echter meestal niet zo met de camera bovenop hebben gestaan zijn de alledaagse dingen. Samen de afwas doen, het ritueel voor het slapengaan, het thuiskomen uit school of werk, een avondje voor de TV hangen of een ommetje door de stad maken. Die gewone dingen bepaalden meer je leven met degene die je moet missen dan de spectaculaire gebeurtenissen. De routines en de dagdagelijkse zaken zijn vaak de dingen die het meest gemist worden.

Herinneringen ophalen

Helpend is om op gezette tijden herinneringen op te halen. Op de verjaardag van opa die een paar jaar geleden is overleden vertel je weer de verhalen. Draai bijvoorbeeld op die dag extra hard zijn favoriete muziek! Op de sterfdag van je zoontje kan je het foto-album er weer bijpakken en samen terugdenken aan wat jullie meemaakten. Samen noemen jullie de naam weer!

In vakantieperiodes is er vaak de tijd voor het delen van anekdotes en gezamenlijke herinneringen.

Blijf het doodgewone vertellen

Vergeet echter niet om het alledaagse te vertellen. Achteraf lijkt het alledaagse misschien wel het meest waardevol te zijn geweest en het doodgewone van iedere dag lijkt soms het moeilijkste om je levendig te herinneren!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)