Hoe kan je een rouwende vriend helpen

Hoe kun je een rouwende vriend helpen?

Wat moet je doen als je een vriend of bekende ziet worstelen in een tijd van rouw? Dat is nog best een moeilijke vraag. Megan Devine, schrijfster van het boek ‘Het is oké om je niet oké te voelen’, maakte een filmpje dat probeert antwoord te geven op deze toch wel lastige vraag. Je kunt iemand niet opvrolijken door hem te vertellen dat hij niet zo somber moet zijn. Zo’n opmerking komt vaak voort uit het eigen ongemak met het verdriet van de ander. Maar het werkt gewoon niet.

Deze video geeft in een paar minuten suggesties wat je wèl kunt doen. Je kunt zeker wat betekenen voor een vriend in rouw!

De belangrijkste les die Megan in dit filmpje meegeeft: laat de pijn er zijn. Laat het bestaan. Ook al voelt het of je de pijn en het verdriet moet verlichten en oplossen

Rouwtijd

Eerder schreven wij ook het boek ‘Rouwtijd‘ waarin jij als naastbestaande een handreiking en suggesties krijgt om naast een ander in rouw te staan. Je ontvangt het boek gratis als je je abonneert op onze updates. Direct aanvragen »

Doe iets, hoe klein dan ook!

Wouter van der Toorn
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)