Nalatenschap-checken

Een mooi moment om te checken of er iets is geregeld

Nadenken over je nalatenschap lijkt misschien niet belangrijk en schuif je dat liever voor je uit. Dat klinkt makkelijk voor jou, maar het kan lastig zijn voor je nabestaanden. Daarom vragen we aandacht voor dit belangrijke thema.

Wat is een nalatenschap?

Een nalatenschap is het geheel van bezittingen, schulden en verplichtingen die je achterlaat als je overlijdt. Het gaat dus over geld, woningen, beleggingen en andere zaken die waarde hebben. Ook schulden en verplichtingen vallen onder de nalatenschap, zoals hypotheeklasten, belastingen en andere schulden die op het moment van overlijden openstaan.

Af en toe checken

Het is sowieso goed om af en toe te checken of je je nalatenschap goed hebt geregeld. Er zijn wat logische momenten in het leven waarop je dat doet. Denk bijvoorbeeld als je gezinssituatie verandert doordat je er kinderen bij krijgt of door samenwonen, trouwen of scheiden. Ook verkoop en aankoop van een huis is een goed moment om je nalatenschap te checken. 

Ook rond de jaarwisseling is het goed om te kijken of je alles goed hebt geregeld. 

Hèt goede voornemen voor 2023

In allerlei media staan lijstjes met goede voornemens of tips om het werk makkelijker te maken of andere doelen te bereiken. Weet je wat er bijna nooit bij staat? Je nalatenschap goed regelen. Als jij het echt goed wilt regelen voor je geliefden om je heen, zet die nalatenschap dan op het lijstje. Wij zijn je stok achter de deur als je het wilt regelen en niet weet waar je moet beginnen.

Het goed regelen van je nalatenschap is misschien wel het beste cadeau dat je kan achterlaten voor je dierbaren. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)