Berichten

Psychologie van erven

Je bent erfgenaam: de psychologie van erven

31 mei 2023 |

Erfeniskwesties belanden met zekere regelmaat bij de rechter. Het is bijzonder hoe het een blik geeft in de menselijke psyche en de dynamiek binnen families. Een artikel over de psychologie van erven.

Lees verder »

Levend verlies: rouwen om mensen die er nog zijn

24 mei 2023 |

Als we het woord ‘rouw’ horen, denken we vaak aan de gevoelens en emoties die opkomen na het overlijden van een dierbare. Maar rouw gaat over meer dan dat. Er is ook rouw in situaties van ‘levend verlies’. Dit is het soort verlies waarbij we rouwen om mensen die er nog zijn.

Lees verder »

Een goed doel in je testament opnemen?

17 mei 2023 |

Wat wil jij achterlaten en aan wie wil je je nalatenschap doorgeven? Veel mensen kiezen ervoor om ook na te laten aan een goed doel. Dat kan op verschillende manieren. We leggen het uit.

Lees verder »
Donkere wolk van rouw. Gaat het ooit voorbij?

Wordt mijn rouw ooit lichter?

10 mei 2023 |

Deze vraag wordt erg vaak gesteld: wordt het ooit beter? Zal ik me weer beter voelen? Mensen zijn bang om voor altijd onder een donkere wolk van rouw te moeten leven waar ze in terecht zijn gekomen.

Lees verder »

Alleenstaanden en hun nalatenschap

3 mei 2023 |

In Nederland zijn ruim 3 miljoen eenpersoonshuishoudens. Behoor jij tot deze groep, dan willen we een belangrijke vraag stellen: hoe wil je jouw nalatenschap regelen?

Lees verder »

Een vriend in rouw

26 april 2023 |

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat vriendschappen belangrijk zijn voor je mentale gezondheid. Zo blijkt ook dat vriendschappen bijdragen aan de kwaliteit van je leven. Dus laten we het eens over vrienden hebben!

Lees verder »

Hoe groot is de kans dat jij onder de bus komt?

19 april 2023 |

Gekscherend noemen we wel eens ‘als je onder de bus komt’ als we willen aangeven dat er soms onverwachte dingen gebeuren in het leven. Maar hoe groot is de kans eigenlijk dat je onder de bus komt?

Lees verder »

Een handboek voor rouw? Geen rouw is hetzelfde.

13 april 2023 |

De ene rouw is de andere rouw niet. En de ene dag rouw is de andere dag niet. Het ene moment denk je misschien wel ‘is dit alles?’ en een ander moment vraag je je af hoe je de dag moet doorkomen. Rouw is een complex en persoonlijk proces. Voor iedereen is het anders. Er is geen handboek voor rouw.

Lees verder »

Ondersteuning bij nalatenschap: ruimte en rust om te rouwen

6 april 2023 |

In tijden van verlies en rouw is het belangrijk om het afwikkelingsproces van een nalatenschap zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ik kan hier als RegisterExecuteur een belangrijke rol in spelen. Het is voor iedereen van belang dat de tijd van afwikkelen niet te lang hoeft te duren.

Lees verder »

‘Niemand wil erover praten’

29 maart 2023 |

Ken je de uitdrukking van een olifant in de kamer? Het verwijst naar een duidelijk probleem dat iedereen ziet, maar niemand durft erover te praten. Rouw kan ook zo’n olifant zijn.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.