Berichten

Leven met onze doden

De verhalen over onze doden

1 februari 2023 |

Onze overleden dierbaren zijn niet verdwenen. De uitvaart is dan achter de rug, maar je bent nog steeds verbonden met je overleden geliefde. Verhalen en herinneringen zijn daarin misschien wel de belangrijkste sleutel. Onze herinneringen helpen ons een verlies te verwerken.

Lees verder »
Ruzie over nalatenschap Jan des Bourvrie

Familieleden ruziën over erfenis

25 januari 2023 |

Deze weken zijn een aantal bekende families in het nieuws. Er is onenigheid over de nalatenschap en de gang naar de rechter lijkt de enige weg om uitsluitsel te krijgen. Het is voer voor de roddelpers, maar laten we even van een afstandje naar de ruzie kijken.

Lees verder »

De grafsteen van Dewey de kat

18 januari 2023 |

Het graf van Dewey de kat is misschien wel een van de beroemdste graven van een huisdier. Dewey werd 12 jaar oud. Het huisdier kreeg een eigen laatste rustplaats op een begraafplaats voor huisdieren in Boston.

Lees verder »

Hoe wil jij digitaal voortleven?

11 januari 2023 |

Onze levens zijn steeds meer digitaal en een nalatenschap heeft ook vaak van alles te maken met online accounts en apparaten. Daarom hebben we een officiële samenwerking met Digital Life Legacy.

Lees verder »

Rouw eens wat langer

4 januari 2023 |

Soms lijkt het erop dat we maar zo snel mogelijk door rouw heen willen werken. Als het maar niet meer zo zeer doet. Als het maar wat minder donker wordt. Het werkt vaak tegenovergesteld: hoe meer je probeert rouw op te lossen, hoe langer het blijft.

Lees verder »

Een mooi moment om te checken of er iets is geregeld

29 december 2022 |

Nadenken over je nalatenschap lijkt misschien niet belangrijk en schuif je dat liever voor je uit. Dat klinkt makkelijk voor jou, maar het kan lastig zijn voor je nabestaanden. Daarom vragen we aandacht voor dit belangrijke thema.

Lees verder »
Een familie zit aan tafel in kerstsferen. Opa zit er alleen.

De donkere decemberdagen

21 december 2022 |

Voor sommigen is december de ultieme feestmaand met bijvoorbeeld Sinterklaas, Chanoeka, Kerst en Oudjaar. Niet voor iedereen zijn de decemberdagen vanzelfsprekend feestelijk.

Lees verder »
Foto van broers en zussen

Het verlies van een broer of zus

14 december 2022 |

Broers en zussen zijn vaak degene die je in het leven het langst kent. Maar wat nou als je je broer of zus moet missen? Welke invloed heeft dat op je en hoe ga je daarmee om?

Lees verder »
Fotoalbums om te herinneren

Fotoboeken helpen herinneren

7 december 2022 |

Hoe vaak heb jij je al voorgenomen om van de vakantiefoto’s een album te maken en te laten afdrukken? Of van andere bijzondere dagen? Het is typisch zo’n klus die je vaak vooruitschuift. Daarom toch maar weer eens aandacht voor foto’s.

Lees verder »
Rouwhormonen

Rouwhormonen

30 november 2022 |

Je lijf rouwt altijd mee. En we zeggen het nog eens heel regelmatig ook, omdat regelmatig wordt vergeten dat rouw niet alleen maar een mentale kwestie is. Rouw kan je letterlijk koud maken en allerlei kwaaltjes kunnen samenhangen met een verdriet dat je met je meedraagt.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.