Start » Artikelen

Artikelen van Bright Elephant

Olifant in de kamer

Wat kan je doen als je vriend in rouw is?

30 september 2020 |

Als je een vriend hebt die een verlies te dragen heeft, kan je zoekende zijn naar hoe je nu de ander kan bijstaan. Hier zijn een aantal tips in wat je kan doen, waar je aan kan denken.

Lees verder »
Herinneringen in onze verhalen

Welke verhalen vertel jij door?

23 september 2020 |

We herinneren door de verhalen die we doorvertellen. We kunnen elkaar helpen door weer opnieuw te vertellen, en door verhalen onder het stof vandaan te halen.

Lees verder »

Besparen op de kist om te kunnen dineren

16 september 2020 |

Een uitvaartverzorger adviseerde Sandra om voor een goedkopere kist te gaan en het bespaarde geld te besteden aan een gezamenlijk diner voor de naaste vrienden op een later moment.

Lees verder »

Huilen, praten of actie: we rouwen allemaal anders

9 september 2020 |

Iedereen rouwt verschillend. En dat verschil is niet zozeer biologisch, maar heeft vooral met onze opvoeding te maken.

Lees verder »

Een hoofd vol herinneringen

2 september 2020 |

Wat er zich allemaal in ons hoofd afspeelt is bijna niet te bevatten. Al onze herinneringen zijn opgeslagen in een grote archiefkast in ons hoofd. Maar soms is het chaos.

Lees verder »

Zelf aangifte doen van een overlijden

26 augustus 2020 |

Vaak wordt de aangifte van een overlijden bijna automatisch door een uitvaartverzorger gedaan. Maar het is goed voor het proces van een nabestaande om dat zelf te doen. Dat mag gewoon. Bij hetzelfde loket waar een geboorte wordt gemeld.

Lees verder »

De bal in de box

19 augustus 2020 |

Hoe komt het dat rouw soms zo pijn doet, waarom de opflakkerende emotie zo hard kan binnenkomen? Aan de hand van het beeld van de bal in de box wordt het uitgelegd.

Lees verder »

Rouw begrijpen

12 augustus 2020 |

Rouw is soms maar moeilijk te begrijpen. Het kan voelen als een onverwachte en woeste wervelwind waar je in terecht komt. Het is ook balanceren tussen loslaten en vasthouden.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.