Berichten

Deskundig, betrouwbaar en transparant

Stichting RegisterExecuteur: deskundig, betrouwbaar en transparant

17 juli 2024 |

Aan wie zou jij het toevertrouwen om je nalatenschap voor te bereiden of af te wikkelen? Dat doe je natuurlijk niet bij de eerste de beste amateur of iemand die een Excel-lijstje kan maken. Je wilt een partij waarop je kunt vertrouwen qua deskundigheid en betrouwbaarheid.

Lees verder »
Steun bij rouw

Hoe kan je iemand in rouw goed ondersteunen? Nieuwe inzichten uit onderzoek

10 juli 2024 |

Rouwen is heel persoonlijk. Maar hoewel het heel persoonlijk is, zou niemand alleen moeten rouwen. Goede sociale steun kan namelijk een groot verschil maken voor mensen die een verlies hebben geleden. 

Lees verder »

Wanneer rouw en nalatenschap botsen: een verhaal van twee zussen

4 juli 2024 |

Wanneer iemand overlijdt komt er veel op nabestaanden af. Je moet een verlies verwerken, maar je komt ook heel veel concrete zaken tegen waar je mee aan de slag moet. Het afwikkelen van een nalatenschap is een hele belangrijke. Maar wat doe je als je als erfgenamen niet op één lijn zitten? Daarover belde Simone ons.

Lees verder »
Rouw verandert ook vriendschappen

Rouw verandert ook vriendschappen

26 juni 2024 |

Er wordt zoveel anders, terwijl de wereld vaak ongestoord lijkt door te gaan zoals het altijd deed. Rouw verandert je. En die verandering gaat soms dieper dan je tevoren door hebt. Ook je relatie en vriendschappen kunnen fundamenteel veranderen.

Lees verder »

Al je vragen over erven en nalaten

19 juni 2024 |

We hebben al lange tijd een eigen chatbot die alles weet over erven en nalaten. Deze chatbot wijst je de weg in deze soms ingewikkelde thema’s.

Lees verder »
Een gebroken hart ritueel

Een gebroken hart ritueel

29 mei 2024 |

Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk door de breuklijnen te lijmen met urushi-lak vermengd met goudpoeder, zilver of platina. Het is ook een bijzonder rouw ritueel.

Lees verder »
Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

Waarom alleenstaanden actief moeten nadenken over hun nalatenschap

22 mei 2024 |

Bij Bright Elephant zien we dagelijks steeds meer alleenstaanden die niet echt nadenken over hun nalatenschap. Dit is begrijpelijk, want het is een lastig en soms ongemakkelijk onderwerp. 

Lees verder »
Verliezen van identiteit door het overlijden van een ander

Verliezen van identiteit door het overlijden van een ander

16 mei 2024 |

Een ander verliezen kan zoveel verdriet geven! Maar weet je dat rouwen zoveel meer is dan alleen het verdriet om het verlies van een dierbare. Rouwen betekent ook dat je op een bepaalde manier een stukje van je identiteit verliest.

Lees verder »
Onverwachte schulden na de erfenis

Onverwachte schulden na de erfenis: wat nu?

1 mei 2024 |

Het verdelen van een erfenis is het einde van het hele proces van afwikkeling van een nalatenschap. Dat is vaak een emotioneel en complex proces. Maar stel nu dat de erfenis al is verdeeld en dan plotseling schulden opduiken. Wie moet die schulden dan betalen?

Lees verder »
Liefde op leeftijd: nieuwe liefde na verlies

Liefde op leeftijd: nieuwe liefde na verlies

26 april 2024 |

Liefde is voor alle leeftijden. Hoe oud je ook bent, het verlangen naar verbinding en intimiteit zal blijven bestaan. Als je een partner hebt verloren, kan het idee van opnieuw beginnen een nogal groots idee lijken. Het aangaan van nieuwe relaties op latere leeftijd kunnen ook bijdragen aan groei en geluk. 

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

Rouw & Verlies in je omgeving

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het e-boek 'Rouw & Verlies in je omgeving'. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.