Samenwonen, maar niet getrouwd? Steeds meer mensen in de problemen

Als we voor mensen werk maken om hun nalatenschap goed te regelen, merken we steeds vaker dat mensen zich niet bewust zijn van hun eigen situatie. Vaak zijn zaken niet goed geregeld en zal, na overlijden, een situatie ontstaan die niet gewenst is.

Niets geregeld

In de uitzending van Nieuwsuur van 17 mei 2022 wordt de situatie besproken dat steeds vaker stellen uit elkaar gaan die niets juridisch hebben geregeld.

‘Tegenwoordig zijn een miljoen stellen bij elkaar zonder “boterbriefje”. In 400.000 gevallen hebben ze kinderen. In 1995 waren slechts 12 procent van de samenwoners ongehuwd. In 2021 is dat verdubbeld naar 24 procent.’

‘Alexander Leuftink, vFAS-voorzitter, ziet een tendens dat mensen minder snel in het huwelijk treden. “Ze leven meer informeel samen. Dus niet getrouwd, maar gedragen zich wel zo: ze kopen een huis, een auto, gaan gezamenlijk een bankrekening aan en krijgen kinderen.” Dat gaat gedurende de relatie goed, maar op moment dat partijen uit elkaar gaan, ziet de vereniging in toenemende mate problemen. “Omdat er niets is geregeld.”‘ Lees het hele artikel op nos.nl of bekijk de uitzending via npostart.nl

In goed vertrouwen

Afspraken moet je met elkaar maken als het goed gaat. Zo kun je op afspraken terugvallen als het niet meer goed gaat. Zo simpel is eigenlijk de regel.

Ook rondom nalatenschap komen we veel tegen dat mensen het eigenlijk wel prima vinden. Ze zijn gelukkig samen en je denkt er niet per se over na dat het goed is om nu iets te regelen. Maar wat gebeurt er als iemand komt te overlijden? Bijna altijd gaan dan de zaken niet zoals je het liefst zou willen. Te vaak komen we dan situaties tegen die pijnlijk of heel erg vervelend zijn omdat er niets is geregeld.

Laat je adviseren en regel het goed

Wij helpen je om je nalatenschap goed te regelen. We kijken graag met je mee en helpen je met goed advies! Sandra Jongeneelen is gecertificeerd RegisterExecuteur en deskundig op het gebied van nalatenschap. Je nabestaanden zullen je eeuwig dankbaar zijn als je het op een goed moment allemaal wèl goed hebt geregeld!

Vul het formulier hieronder in, en ze neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)