Alleenstaanden-nalatenschap

Alleenstaanden en hun nalatenschap

In Nederland zijn ruim 3 miljoen eenpersoonshuishoudens. Behoor jij tot deze groep, dan willen we een belangrijke vraag stellen: hoe wil je jouw nalatenschap regelen?

Wie weet wat jij belangrijk vindt?

Ze zoeken het maar uit als ik er niet meer ben.’ Dat is vaak de reactie op deze vraag. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe de achterblijvers moeten weten waar ze kunnen zoeken? Wie weet hoe jij de dingen hebt georganiseerd in je leven? Wie weet wat jij belangrijk vindt?

Ruim 3 miljoen alleenwonenden
In Nederland wonen ruim 3 miljoen mensen alleen. Omdat twintigers relatief vaak alleen wonen, tellen studentensteden zoals Groningen, Delft en Maastricht veel alleenwonenden. Ook in de vier grote steden wonen veel personen die alleen een huishouden vormen. Bron: CBS.

Voorbereiden van je nalatenschap is belangrijk voor iedereen, maar voor alleenstaanden kan het dus extra essentieel zijn. Een alleenstaande heeft vaak niet direct een partner of gezinslid die op de hoogte is van de persoonlijke wensen en voorkeuren wat betreft hun nalatenschap, uitvaart en andere eind-van-het-leven-zaken.

Wij helpen keuzes maken

Voorbereiden van je nalatenschap is deels het organiseren van wat we je levensdocumenten noemen: alle documenten die van belang zijn voor je leven en je nalatenschap. Dat gaat van je paspoort tot polissen, van je uitvaartwensen tot een persoonlijke brief voor een goede vriend.

Er zijn allerlei keuzes te maken. Als we samen met jou je nalatenschap voorbereiden, dan laten we ook zien welke keuzes er mogelijk zijn en hoe je dit dan ook organiseren.

Door alle zaken bij leven goed te regelen, voorkom je onduidelijkheden, onenigheden en onnodige stress voor degenen die achterblijven.

Brochure ‘Erven en Nalaten’

Download onze nieuwe brochure ‘Erven en Nalaten’. Dat geeft je meer inzicht in waar je kunt beginnen en hoe wij je van dienst kunnen zijn.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)