Uitvaartspeech voorbeelden

Als je een toespraak moet geven bij een uitvaart, kan het een grote opgave zijn om de juiste woorden te vinden. Juist daar, bij een begrafenis of crematie, wil je dat het goed is en dat je vertelt wat je zou willen zeggen.

Als je dit leest, dan is de kans groot dat je zelf voor de taak staat om een toespraak te houden. Hieronder vind je een aantal voorbeeldtoespraken. Concrete tips waar je zelf mee aan de slag kunt gaan vind je hier.

Kom je er niet uit? Bel direct naar nummer 06-82657063. Voor slechts €149,- interviewen we je en schrijven op basis daarvan jouw unieke en persoonlijke toespraak die jij kunt gebruiken bij een uitvaart of afscheid. Dat scheelt jou een boel zorgen en stress. Lees meer over onze werkwijze »

Voorbeeldtoespraken

  • Voorbeeldtoespraak voor afscheid van een moeder

  • Voorbeeldtoespraak voor afscheid van een opa

  • Voorbeeldtoespraak voor afscheid van een vriend

  • Voorbeeldtoespraak voor afscheid van een collega

PRAKTISCHE GIDS VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN TOESPRAAK

Een behulpzaam, praktisch en prachtig vormgegeven boek voor het schrijven van een toespraak bij een uitvaart. 48 pagina's vol met direct toe te passen tips, invulopties, veel citaten en suggesties samen met een aantal prachtige voorbeelden van toespraken die zijn gehouden bij begrafenissen en herinnermomenten.

Zelf een begrafenis-toespraak schrijven

Een speech die je houdt bij een uitvaartplechtigheid is meestal anders van toon dan een gewone toespraak. Je wilt het persoonlijk maken, misschien zelfs ernstig of plechtig. De toespraak ga je zelf voorlezen, maar hoe vertel je al die dingen die mooi, verdrietig, emotioneel en prachtig tegelijk zijn.

toespraak

Voor de toespraak zijn dit een paar belangrijke uitgangspunten:

  1. De toespraak is altijd respectvol en eerlijk. Maar niet alles hoeft te worden verteld.
  2. De toespraak is gericht op de kring geliefden, op de nabestaanden. Je richt je nooit direct in je toespraak tot de overledene.
  3. Er is beperkte tijd, dus de toespraak zal maar een paar minuten duren.
  4. Reken met een gemiddeld tempo van een toespraak: 120 woorden per minuut. Dan weet je hoeveel woorden je nodig hebt.

Check deze 10 tips voor het schrijven van een toespraak voor een uitvaart »

Tip: laat de toespraak voor je schrijven

Als eerste willen we je het advies geven om te overwegen om je toespraak door een professionele en ervaren schrijver te laten schrijven door een professionele schrijver.

Voor slechts €149,- wordt deze taak al uit handen genomen en ontvang je een persoonlijk en op maat geschreven toespraak. Klik door voor meer informatie »

Download e-boek 'Rouwtijd'

Bright Elephant schreef het boek 'Rouwtijd' met daarin praktische tips hoe je naast een ander kunt staan in rouw. Want niemand zou alleen moeten rouwen. En jij kunt, hoe klein ook, ook wat doen. Je kunt het e-boek hier gratis downloaden.