Toespraak bij afscheid van een moeder

Uitvaartspeech voorbeelden

Als je een toespraak moet geven bij een uitvaart, kan het een grote opgave zijn om de juiste woorden te vinden. Juist daar, bij een begrafenis of crematie, wil je dat het goed is en dat je vertelt wat je zou willen zeggen. Bij een afscheid van een moeder is dat heel persoonlijk. Zie dit voorbeeld als een inspiratie, maar weet dat er niemand was zoals jouw moeder.

Onze lieve moeder ### is geboren op ### in ###. Haar ouders kwamen uit ### en vanwege het werk van haar vader verhuisden ze hierheen.

Altijd heeft ze zich ingezet om ons als kinderen een goed en liefdevol thuis te bieden. En toen er kleinkinderen bij kwamen, heeft ze zich nog harder ingezet. Want zo was ze. Ze hield van de grote familie en ze hield van iedere keer dat we met z’n allen bij elkaar waren. Ze was de moederkloek, ze was de sterke en prachtige vrouw. En ze was er altijd, ook in tijden van verdriet.

Mensen die haar herinneren, zullen altijd haar vrolijke ogen herinneren. Zo keek ze de wereld in. Dat is een van de dingen die we vooral zullen missen. Haar vrolijkheid was aanstekelijk.

We hebben allemaal zo onze herinneringen aan wie ze was. We hielden en houden van haar en zullen haar missen.

Met haar heengaan, is ook een stukje van ons weggegaan. Om altijd bij haar te zijn.

Rust zacht mam.

We zullen altijd van je blijven houden.