Toespraak op maat voor uitvaart

Wij helpen om de juiste woorden te vinden.

Als je een toespraak moet geven bij een uitvaart, kan het een grote opgave zijn om de juiste woorden te vinden. Juist daar, bij een begrafenis of crematie, wil je dat het goed is en dat je vertelt wat je zou willen zeggen.

Wij helpen je om een toespraak voor te bereiden en uit te schrijven die precies past bij wat jij wilt vertellen. Zodat jij in deze tijd een stukje hebt waar je je even geen zorgen meer om hoeft te maken.

Kom je er niet uit? Bel direct naar nummer 06-82657063. We nemen graag een zorg bij je weg en schrijven voor slechts €149,- een persoonlijke toespraak voor je. Lees meer over onze werkwijze »

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan eens deze voorbeeld toespraken, of lees deze tips voor een goede toespraak »

Rake Woorden

PRAKTISCHE GIDS VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN TOESPRAAK

Een behulpzaam, praktisch en prachtig vormgegeven boek voor het schrijven van een toespraak bij een uitvaart. 48 pagina's vol met direct toe te passen tips, invulopties, veel citaten en suggesties samen met een aantal prachtige voorbeelden van toespraken die zijn gehouden bij begrafenissen en herinnermomenten.

De begrafenis-toespraak

Een speech die je houdt bij een uitvaartplechtigheid is meestal anders van toon dan een gewone toespraak. Je wilt het persoonlijk maken, misschien zelfs ernstig of plechtig. De toespraak ga je zelf voorlezen, maar hoe vertel je al die dingen die mooi, verdrietig, emotioneel en prachtig tegelijk zijn.

Bedankt voor deze toespraak. Het is wat ik je vertelde, maar ik kon er zelf maar geen toespraak van maken. Je hebt me veel stress bespaard. ~Frederique

Misschien vond ik het fijnste dat ik even van me af kon praten. Je was de eerste die zo de tijd nam voor het verhaal van m'n partner. ~Mark

Wauwww. Bedankt voor deze toespraak. Het is nu zo mooi verwoord en precies geworden zoals ik het voel. ~Dominique

Omdat een toespraak vaak snel moet worden geleverd, is het misschien het snelste om direct met ons te bellen via 0682657063 of stuur direct een bericht via WhatsApp of e-mail.

toespraak

Voor de toespraak zijn dit belangrijke uitgangspunten (meer tips hier):

  1. De toespraak is altijd respectvol en eerlijk. Maar niet alles hoeft te worden verteld.
  2. De toespraak is gericht op de kring geliefden, op de nabestaanden. Je richt je nooit direct in je toespraak tot de overledene.
  3. Er is beperkte tijd, dus de toespraak zal maar een paar minuten duren.
  4. Reken met een gemiddeld tempo van een toespraak: 120 woorden per minuut. Dan weet je hoeveel woorden je nodig hebt.

Voorbereidingen

Wie weet beter dan jij wat er verteld moet worden! Misschien voelt dat nog niet zo, maar precies hier helpen we bij. Er zal persoonlijk contact zijn met onze schrijver. In een gesprek van maximaal een uur zal deze zo goed mogelijk luisteren en doorvragen.

Omdat de toespraak bedoeld is voor een uitvaart, zal de schrijver graag, door jouw verhalen heen, de overledene willen leren kennen. Zo kunnen we voor jou al die herinneringen, anekdotes en levenslessen bij elkaar brengen in een unieke toespraak.

Het eindproduct

Het eindresultaat wordt op tijd digitaal geleverd. Er volgt nog eventueel een correctieronde, want het moet een toespraak zijn die helemaal bij jou past. Voor ons is het belangrijk dat er geen stress is of de toespraak er op tijd zal zijn.

Heb je andere wensen? Samen zoeken we naar wat jij graag zou willen hebben.

Toespraak houden

Toespraak op maat

Wat krijg je
Wat kost het

Je toespraak wordt voor je geschreven

Vragenlijst en persoonlijk gesprek

Geschreven door vakmensen

Op tijd geleverd