Toespraak op maat voor uitvaart

Wij helpen om de juiste woorden te vinden.

Als je een toespraak moet geven bij een uitvaart, kan het een grote opgave zijn om de juiste woorden te vinden. Juist daar, bij een begrafenis of crematie, wil je dat het goed is en dat je vertelt wat je zou willen zeggen.

Wij helpen je om een toespraak voor te bereiden en uit te schrijven die precies past bij wat jij wilt vertellen. Zodat jij in deze tijd een stukje hebt waar je je even geen zorgen meer om hoeft te maken.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan eens deze voorbeeld toespraken, of lees deze tips voor een goede toespraak »

De begrafenis-toespraak

Een speech die je houdt bij een uitvaartplechtigheid is meestal anders van toon dan een gewone toespraak. Je wilt het persoonlijk maken, misschien zelfs ernstig of plechtig. De toespraak ga je zelf voorlezen, maar hoe vertel je al die dingen die mooi, verdrietig, emotioneel en prachtig tegelijk zijn.

Omdat een toespraak vaak snel moet worden geleverd, is het misschien het snelste om direct met ons te bellen via 0682657063 of stuur direct een bericht via WhatsApp of e-mail.

toespraak

Voor de toespraak zijn dit belangrijke uitgangspunten (meer tips hier):

  1. De toespraak is altijd respectvol en eerlijk. Maar niet alles hoeft te worden verteld.
  2. De toespraak is gericht op de kring geliefden, op de nabestaanden. Je richt je nooit direct in je toespraak tot de overledene.
  3. Er is beperkte tijd, dus de toespraak zal maar een paar minuten duren.
  4. Reken met een gemiddeld tempo van een toespraak: 120 woorden per minuut. Dan weet je hoeveel woorden je nodig hebt.

Voorbereidingen

Wie weet beter dan jij wat er verteld moet worden! Misschien voelt dat nog niet zo, maar precies hier helpen we bij. Er zal persoonlijk contact zijn met onze schrijver. Deze zal zo goed mogelijk luisteren en doorvragen.

Omdat de toespraak bedoeld is voor een uitvaart, zal de schrijver graag, door jouw verhalen heen, de overledene willen leren kennen. Zo kunnen we voor jou al die herinneringen, anekdotes en levenslessen bij elkaar brengen in een unieke toespraak.

Het eindproduct

Het eindresultaat wordt op tijd digitaal geleverd. Er volgt nog eventueel een correctieronde. Maar van belang is dat er geen stress is of de toespraak er op tijd zal zijn. De toespraak krijg je ook thuisgestuurd. Zorgvuldig gedrukt op bijzonder papier, zodat je het ook als een waardevolle herinnering kunt bewaren.

Heb je andere wensen? Samen zoeken we naar wat jij graag zou willen hebben.

Toespraak houden

Toespraak op maat

Wat krijg je
Wat kost het

Je toespraak wordt voor je geschreven

Vragenlijst en persoonlijk gesprek

Geschreven door vakmensen

Op tijd geleverd

Rake Woorden

PRAKTISCHE GIDS VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN TOESPRAAK

Een behulpzaam, praktisch en prachtig vormgegeven boek voor het schrijven van een toespraak bij een uitvaart. 48 pagina's vol met direct toe te passen tips, invulopties, veel citaten en suggesties samen met een aantal prachtige voorbeelden van toespraken die zijn gehouden bij begrafenissen en herinnermomenten.

Meer diensten om te herinneren

Gedicht op maat

Laat een persoonlijk en uniek gedicht maken. Zo worden herinneringen samengevat in prachtige woorden.

Toespraak op maat

Moet je een toespraak houden, bijvoorbeeld bij een uitvaart? Onze journalisten helpen bij het maken van een unieke toespraak.

Een praktisch boek boordevol met voorbeelden, sjablonen, citaten om zelf te komen tot een toespraak die raakt.