Series over rouw

Series om te kijken als je in rouw bent

Welke series kun je kijken als je zelf probeert te navigeren door een tijd van rouw? Hier een aantal tips en korte beschrijvingen. Heb je nog meer tips, laat deze dan achter in de reacties onder dit artikel. In dit overzicht aandacht voor deze series:

After Life

Natuurlijk is deze serie de grote aanbeveling om te kijken voor mensen die in rouw zijn. In de serie volg je Tony, gespeeld door Ricky Gervais, een man die net weduwnaar is geworden. Hij worstelt met het verlies van zijn vrouw en kan de reden om te leven niet meer vinden. Je moet tegen harde grappen en scherpe humor kunnen, maar het is prachtig om te zien hoe het thema van rouw ruimte krijgt.

Te zien op Netflix »

Zoey’s Extraordinary Playlist

In deze serie volg je een vrouw van wie de vader is overleden aan een zeldzame neurologische ziekte. De serie gaat over verdriet. Computerprogrammeur Zoey komt tot de ontdekking dat ze de liedjes van andere mensen kan horen. De hele dag zingende mensen om je heen lijkt in eerste instantie een vloek, maar Zoey leert dat deze unieke gave een bijzondere gift kan zijn. Zo begint ze verdriet te begrijpen.

Te zien op Videoland »

WandaVision

WandaVision is een spin-off van de Marvel series en was een verrassende serie die allerlei verschillende jaren van sitcoms presenteert. Langzaam maar zeker ontdek je wat hier nu echt aan de hand is. ‘Wat is rouw anders dan volhardende liefde?’ Dit citaat kwam vaak terug toen de serie viraal ging.

Te zien op Disney+ »

Fleabag

Hoe verder je bent in de serie Fleabag, hoe meer je ziet hoe de bittere hoofdpersoon van binnen stukgaat na het verlies van een goede vriend. Dat verdriet heeft invloed op ieder stukje van haar leven en iedere keuze die ze maakt. Ondertussen probeert ze ‘normaal’ te doen. Uiteindelijk geeft ze toe dat ze ‘gewoon de hele tijd wil huilen’.

Te zien op Amazon Prime »

Ted Lasso

I like to think grief is the price we pay for truly loving someone. And it’s worth every penny,’ zo zegt voetbalcoach Ted Lasso in de gelijknamige serie. Ted is een onconventionele coach en je komt veel lessen tegen over andere manieren van het bouwen van een team, van het trainen van een team. Het is een vrolijke serie die ook bijzonder raakt aan het omgaan met tegenslag en verdriet. Een feelgood serie die fijn is om te kijken als je in rouw bent.

Te zien op Apple TV+ »

If Anything happens I love you

Een korte woordloze animatiefilm (12 minuten) van twee ouders in rouw na het plotselinge verlies van hun kind. De afstand en de stilte die het verdriet meebrengt is groots en voelbaar.

Te zien op Netflix »

A million little Things

https://www.youtube.com/watch?v=x0aB4nA5MOQ

Vriendschap gaat over alles. Deze serie gaat over een vriendengroep die wordt geconfronteerd met groot verdriet. Een prachtige serie die je helpt om te navigeren door rouw en trauma. Een warme deken om even onder te kruipen als je in rouw bent.

Te zien op Videoland »

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mikkie vd Eynde
Mikkie vd Eynde
1 jaar geleden

Een week of 8 na het overlijden van mijn man begon ik de serie Afterlife te kijken. Op de bank, met een foto van hem achter me bij een brandend kaarsje. Ik zat af en toe hardop te schateren en vond dat eerst wel een beetje bezwaarlijk maar ik weet dat hij keihard mee zou hebben gelachen en het oké vond dat ik dat nu ook deed. De serie is niet voor iedereen maar als… Lees verder »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)