Good Will Hunting

De dingen die je onthoudt

Netflix heeft onlangs de klassieker ‘Good Will Hunting’ uit 1997 toegevoegd aan zijn bibliotheek. Deze film, met in de hoofdrollen Matt Damon als Will en Robin Williams als zijn psychiater Sean, gaat niet alleen over de worstelingen van een bijzonder intelligente jongeman, maar raakt ook aan diepere thema’s zoals rouw en herinnering.

De kracht van alledaagse herinneringen

In een van de meest indrukwekkende scènes deelt Sean herinneringen aan zijn overleden vrouw. Het zijn juist de kleine, alledaagse momenten die hem bijblijven: haar lach, de manier waarop ze sliep, kleine typische dingen. In deze scène hieronder merk je hoe in het rouwproces de alledaagse momenten vaak de meest waardevolle herinneringen worden. Het zijn deze ‘gewone’ momenten die het leven met een dierbare uniek en persoonlijk maken.

Een persoonlijke reis door rouw

Het zijn niet de grootse en geweldige momenten die het meest bijblijven! Ze kunnen natuurlijk een grote rol spelen. Maar op de stille momenten zijn het die doodgewone dingen die het meest gemist worden.

Misschien denk je dat rouwen voor iedereen wel ongeveer hetzelfde verloopt. Maar voor iedereen is rouw anders. Voor iedereen werken herinneringen anders. Juist het vinden van houvast in de herinneringen aan een samengeleefd leven is een belangrijk stuk van wat ze rouwarbeid noemen. Het is jouw reis en jouw pad. Iedereen moet zijn eigen pad op zijn eigen manier bewandelen.

Delen van herinneringen

Het delen van herinneringen is belangrijker dan vaak wordt gedacht. Want door herinneringen delen bouwen we weer een brug naar iemand die zo enorm wordt gemist. Maar het is ook een brug naar de ander om over te wandelen. Door herinneringen zijn de mensen die we zo kunnen missen toch nabij!

In het alledaagse, allergewoonste, niets bijzondere, daarin wordt de ander misschien wel het meest gemist. En daarin wordt de ander het meest herinnerd!

Kijk zelf de film ‘Good Will Hunting’ op Netflix

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)