Ms McDonald, de juf van Adele

De juf van Adele

Afgelopen weekend werd een eerder opgenomen concert van Adele uitgezonden op de Britse televisie. De zangeres heeft weer een plaat uitgebracht en er is heel wat te bespreken. Opvallend was een fragment uit het concert dat ongelofelijk veel werd gedeeld op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. Ze wordt door actrice Emma Thompson geïnterviewd.

https://www.youtube.com/watch?v=W6nBOVoWsW8

Coole juf!

Als Emma aan de zangeres vraagt of ze iemand herinnert die haar zag staan, haar inspireerde en haar ook een gevoel van veiligheid gaf, noemt ze de naam van Ms. McDonald. En ze beschrijft de docente Engels als iemand die vaak mooie glitterkleding droeg en gouden armbanden. En dat ze eigenlijk de reden is dat ze zo van taal is gaan houden en dat zij misschien wel de reden is dat ze al die liedjes is gaan schrijven. ‘Ze was echt een ongelofelijk coole juf!’

De avond wordt natuurlijk nog mooier als blijkt dat de juf in het publiek zit. Nou, pak de tissues er maar bij hoor, want het is prachtig om deze ontmoeting te zien.

Je wenst iedereen zo’n juf toe

Je zou iedereen een Ms. McDonald toewensen. Iemand die je herinnert omdat je weet dat hij of zij je op een bepaalde weg heeft gestuurd. Het zijn de mensen die ervoor zorgden dat je liefde kreeg voor een vak, vertrouwen kreeg in jezelf, je hielp om je talent te ontdekken of die ervoor zorgde dat je het leven aan kon.

Als we herinneren, vertellen we over deze mensen. En misschien weten zij het niet eens zelf. De meester of juf van de basisschool, de docenten tijdens de middelbare of tijdens je studie. De coach in de sport, je muziekdocent of de leiding van de scouting, ze kunnen een sleutelrol hebben gespeeld. Misschien moet je het ze eens vertellen. Dat zij ervoor hebben gezorgd dat jij jij bent geworden en dat je dat nooit zult vergeten. Je hoeft niet, zoals Adele, twintig jaar te wachten.

Je weet niet altijd je impact op anderen

Het is bijzonder wat er gebeurde tijdens dit moment. En iedereen die het ziet denkt terug aan zijn eigen Ms. McDonald, zoals zij de juf van Adele was. Je weet zelf niet altijd goed welke impact je hebt op anderen, welke betekenis je hebt in iemands leven.

Maar het geloof dat je in iemand kan hebben, het talent waarvan je weet dat het in iemand zit, het bijzondere van de ander willen zien, dat zijn onbetaalbare dingen die je een ander kunt geven. Ook als je niet weet welke uitwerking dat uiteindelijk heeft. Onderschat je niet welke betekenis jij hebt voor anderen!

Adele – Skyfall

Om af te sluiten een prachtig liedje van Adele: Het liedje ‘Skyfall’ was de themasong van de gelijknamige James Bond film die uitkwam in 2021:

This is the end
Hold your breath and count to ten
Feel the earth move and then
Hear my heart burst again

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mieke Ankersmid
2 jaren geleden

Ja, dat is zoooo belangrijk, dat er iemand was in jouw jeugd die jou echt zag. Ik stel de vraag vaak bij cliënten die op jonge leeftijd al geconfronteerd werden met een ingrijpend verlies. Vaak is dat een juf, meester, buur, tante…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)