Rouwende pinguïns

Rouwende pinguïns zoeken troost bij elkaar

Deze bijzondere foto heeft de Ocean Photography Award van 2020 gewonnen. De Duitse fotograaf Tobias Baumgaertner legde twee pinguïns vast op de gevoelige plaat. Het verhaal erachter is prachtig.

Weduwe en weduwnaar

Een vrijwilliger vertelde aan de fotograaf dat de lichtere pinguïn een oudere dame is die haar partner recentelijk had verloren. De linker, een jonger mannetje, had ook zijn partner verloren. Sindsdien zoeken ze elkaar hier regelmatig op. Zo staan ze samen dicht bij elkaar te kijken naar de lichtjes van de nabijgelegen stad.

Het kostte de fotograaf wel drie nachten in de pinguïnkolonie voordat hij de goede foto te pakken had. Maar het is uiteindelijk een prachtige en emotionele foto geworden. Een terechte winnaar van deze award. Veel mensen herkenden het verdriet van de vogels en hoe ze troost bij elkaar lijken te zoeken. We hebben allemaal een ander nodig als we verlies hebben te dragen!

Eerder schreven we ook over rouwende olifanten wat een paar jaar geleden voor het eerst op video werd vastgelegd.

Je begrijpt elkaar

Je kunt je zomaar voorstellen hoe het is om troost te vinden bij iemand die begrijpt wat jij ook hebt meegemaakt. Dat is wat deze foto ook zo bijzonder maakt. Daarom zijn er ook vaak groepen rouwenden die elkaar opzoeken en elkaar tot steun zijn. Zij hoeven niet uit te leggen wat het is om iemand te missen. En vaak heeft de ander aan een half woord genoeg.

Bron: Tobias Baumgaertner Instagram / BBC.com

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)