Rouwende pinguïns

Rouwende pinguïns zoeken troost bij elkaar

Deze bijzondere foto heeft de Ocean Photography Award van 2020 gewonnen. De Duitse fotograaf Tobias Baumgaertner legde twee pinguïns vast op de gevoelige plaat. Het verhaal erachter is prachtig.

Weduwe en weduwnaar

Een vrijwilliger vertelde aan de fotograaf dat de lichtere pinguïn een oudere dame is die haar partner recentelijk had verloren. De linker, een jonger mannetje, had ook zijn partner verloren. Sindsdien zoeken ze elkaar hier regelmatig op. Zo staan ze samen dicht bij elkaar te kijken naar de lichtjes van de nabijgelegen stad.

Het kostte de fotograaf wel drie nachten in de pinguïnkolonie voordat hij de goede foto te pakken had. Maar het is uiteindelijk een prachtige en emotionele foto geworden. Een terechte winnaar van deze award. Veel mensen herkenden het verdriet van de vogels en hoe ze troost bij elkaar lijken te zoeken. We hebben allemaal een ander nodig als we verlies hebben te dragen!

Eerder schreven we ook over rouwende olifanten wat een paar jaar geleden voor het eerst op video werd vastgelegd.

Je begrijpt elkaar

Je kunt je zomaar voorstellen hoe het is om troost te vinden bij iemand die begrijpt wat jij ook hebt meegemaakt. Dat is wat deze foto ook zo bijzonder maakt. Daarom zijn er ook vaak groepen rouwenden die elkaar opzoeken en elkaar tot steun zijn. Zij hoeven niet uit te leggen wat het is om iemand te missen. En vaak heeft de ander aan een half woord genoeg.

Bron: Tobias Baumgaertner Instagram / BBC.com

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)