Schrijvend door Rouw, een online gids voor een schrijvende reis door rouw.

Een schrijvende reis door rouw

Pen, papier en heel veel woorden. Schrijven is voor de ene een dagelijkse handeling. Anderen typen vooral op hun toetsenbord of hun telefoon. Misschien ben jij wel iemand die een dagboekje of een logboekje bijhoudt. Schrijven kan helpend en helend zijn. Zeker ook in een proces van rouw en gemis. Daarom lanceert Bright Elephant deze week een nieuw programma: ‘Schrijvend door Rouw’.

Wetenschappelijk onderzoek

Schrijven blijkt op vele manieren effectief of helpend te zijn. Het is regelmatig onderzocht. Zo publiceerde de universiteit Twente in 2011 de uitkomst van een onderzoek naar schrijven bij depressie. Hieruit bleek dat het schrijven over je eigen leven een effectief middel is tegen een depressie. Deelnemers moesten hun eigen levensverhaal op papier zetten. Zo kregen ze meer inzicht in zichzelf. De uitkomst van het onderzoek was dat de groep die, naast gewone zorg, zijn levensverhaal op papier had gezet, aanzienlijk minder depressieve klachten hadden dan de groep die wel zorg had gekregen, maar geen ondersteunende schrijfopdracht (1).

Uit een ander onderzoek uit 1986 door een universiteit uit Nieuw Zeeland bleek dat mensen die schreven zelfs eerder genazen van een milde medische ingreep. Ze hadden minder stress en sliepen beter (2). Dit onderzoek is meerdere malen herhaald en verdiept. De uitkomsten laten iets bijzonder interessant zien: schrijven is helpend.

Schrijven bij rouw

Na het naar grote tevredenheid proefdraaien met een eerste groep is dan vanaf vandaag een nieuw online programma beschikbaar: ‘Schrijvend door Rouw’. Het is als een schrijvende reis door je eigen wereld van gemis, verlies, verdriet, herinneringen, liefhebben, loslaten en het opnieuw vormgeven van het leven. 

Het programma ‘Schrijvend door rouw’ is tijdelijk beschikbaar voor de introductieprijs van €129,-. Vanaf 14 april geldt de gewone prijs van €149,-. Klik voor meer info »

Hoe werkt het? 30 dagen krijg je korte uitleg over rouwen en over schrijven. Maar bovenal krijg je een concrete schrijfopdracht die je helpt om met een stukje van rouw verder te gaan. Een schrijfopdracht duurt minimaal 20 minuten. Zo is het programma van ‘Schrijvend door Rouw’ als een gids waarmee je op weg kunt gaan.

Lees er alles over op brightelephant.nl/schrijvend-door-rouw 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)