Gandalf

Niet alle tranen zijn slecht

Aan het einde van de Trilogie van Lord of the Rings komt een afscheid. Bij dat afscheid waarbij de tovenaar Gandalf de gewone wereld achter zal laten, laat Gandalf zijn Hobbit vrienden weten dat het niet erg is om te huilen. Immers, niet alle tranen zijn slecht!

Waarom huilen we?

We huilen omdat we iemand missen of omdat we voelen dat er een afscheid aan komt. We huilen niet ons verdriet weg. Het lost het ook niet op. Maar het is niet altijd slecht. Met huilen mogen alle gevoelens er even zijn. Ook het ongemak, de pijn, het gemis, de herinneringen die even raken.

PS: in ons boek ‘Van missen krijg je het koud‘ gaat een heel hoofdstuk over ‘wat tranen ons vertellen’.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)