Whatsapp gek4t met rouw

Ja, stuur dat berichtje maar gewoon

Rouwen kan een eenzame aangelegenheid zijn. Er zijn veel mensen die je zeggen: je mag me altijd bellen hoor! In de praktijk komt er, door allerlei redenen, maar weinig van terecht. Soms weet je niet eens wie het zei, en soms vraag je je af of ze het toch wel echt meenden. Of je vraagt je af of het wel ernstig genoeg is. Maar het kan ook gewoon zijn dat je te moe bent om te bellen.

Tijd om een biertje te pakken?

Als je in rouw bent, dan voel je je soms gewoon niet oké. Wat goed als jij een vriend(in) hebt die je gewoon even wat kan sturen. Zoals Frits deed:

Vrienden zijn niet voor niets vrienden

Ja, het is dus helemaal oké om zo’n berichtje te sturen. Vrienden zijn niet voor niets vrienden. Echte vrienden zijn er juist ook als jij het even niet gemakkelijk hebt! Een biertje pakken met een vriend is soms precies wat je nodig hebt.

Als jij als vriend zo’n soort berichtje krijgt, zorg dat je er bent. Je weet niet waar ze doorheen gaan. En wat goed dat ze jou als vriend hebben! Soms is een biertje genoeg. Herinner jezelf er maar aan dat jij geen oplossingen hoeft aan te dragen of de rouw op te lossen (als dat al überhaupt al zou kunnen). Je bent een naastbestaande. Je staat naast de rouwende.

Al dat gek*t

Hoe fijn is het als je als rouwende je even niet beter hoeft voor te doen als dat je voelt. Je hoeft niet vrolijk te doen als je niet vrolijk bent. Je hoeft niet ‘sterk’ te zijn als je dat even niet bent.

Je hoeft niet te rouwen ‘zoals het moet’.

Er is geen ‘goede’ of ‘foute’ manier om te rouwen. Voor iedereen is het een andere weg die bewandeld wordt.

PS: loop jij vast in rouw? Misschien is het programma ‘Schrijvend door Rouw‘ iets voor je. Je wordt aan de hand meegenomen op een bijzondere en persoonlijke reis door jouw rouw. Ontdek meer »

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)