Fotoalbums om te herinneren

Fotoboeken helpen herinneren

Hoe vaak heb jij je al voorgenomen om van de je foto’s een album te maken en te laten afdrukken? Het is typisch zo’n klus die je vaak vooruitschuift. Daarom toch maar weer eens aandacht voor foto’s.

Foto’s niet zo belangrijk?

Als je denkt dat foto’s niet zo heel belangrijk zijn, moet je je eens bedenken dat dit misschien het laatste is wat je nog van iemand hebt. Veel van de foto’s schieten we even tussendoor met onze smartphones en ze worden ergens opgeslagen op je telefoon of in de cloud. Maar zijn ze over tien jaar nog steeds te vinden?

Fotoalbums helpen bij herinneren

De reden waarom we zo af en toe schrijven over foto’s is dat ze ook soms zomaar dreigen verloren te gaan. Dat is heel jammer, want ze kunnen je helpen in rouw en in het vasthouden van herinneringen.

  • De foto’s helpen je om herinneringen op te halen. Zo kan je je weer verbinden met iemand die je nu moet missen.
  • De foto’s kunnen ook helpen om over je gemis te praten. Met een fotoalbum kunnen de verhalen worden verteld. ‘Weet je nog toen…’

Vergeet niet de foto’s te maken

Bij sommige gelegenheden worden vele foto’s en videos gemaakt. Heb je wel eens een concert meegemaakt en heb je geteld hoeveel smartphones de lucht in gaan? Of check in een restaurant hoeveel snelle foto’s van het eten en het gezelschap worden geschoten.

Vergeet niet de foto’s te maken. Juist ook van het alledaagse. Hoezeer we ook de bijzondere gelegenheden zullen herinneren, juist in het alledaagse wordt gemis ervaren.

Sla ze op en druk ze af

Zorg dat je je foto’s op slaat op een veilige plek. Dat kan bijvoorbeeld in de cloud zijn (iCloud van Apple, Google Drive van Google, Dropbox, of andere platforms). Maar bedenk ook: wie kan erbij als ik er niet meer ben. (Lees ook eens het artikel: De dingen die je digitaal kwetsbaar maken)

Regelmatig een backup maken op een harde schijf is ook aan te raden. Oh, en als je ze opslaat, vergeet niet om ze in mapjes op te slaan. Je kan ze onderverdelen in jaren of maanden, maar ook speciale mapjes voor bijzondere gelegenheden (verjaardag, bruiloft, begrafenis, examenfeest, etc).

Waar zijn je foto’s over zo’n 10 jaar?

Wat wil jij achterlaten?’ Die vraag stellen we vaak. Je laat bezittingen en herinneringen achter. Wat wil jij aan fysieke herinneringen achterlaten?

Bedenk waar je foto’s te vinden zijn over zo’n 10 jaar. Als je dat niet goed weet, dan is het in ieder geval een goed idee om een selectie af te drukken in een fysiek fotoboek!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)