Toespraak schrijven

Als jij vertelt, dan schrijf ik het wel op

Je weet wel wat je wilt vertellen, maar je weet de woorden niet te vinden om dit in te verpakken. Herken je dat? Nou, je bent niet de enige. Er zijn namelijk veel mensen die worstelen om een tekst op papier te krijgen. Of het nu een belangrijke brief is, een artikel dat geschreven moet worden, een presentatie die je moet houden of een toespraak die je moet uitspreken bij een uitvaart. Je wil wel, maar de goede tekst wil maar niet komen. Niet vanzelf in ieder geval.

Vragen en doorvragen

Lang geleden ben ik verslaafd geraakt aan het stellen van vele vragen. Mijn nieuwsgierige aard zal er de oorzaak van zijn. Ik vind het namelijk altijd mooi om een ander te leren kennen. Daarbij heb ik de neiging om door te vragen als een eerste antwoord is gegeven. 

Precies dat is wat ik ook als schrijver doe: ik kijk nieuwsgierig de wereld in, luister, graaf door en vraag door. Dat wat ik weet te vinden probeer ik vervolgens weer terug te brengen in een tekst voor een artikel, een boek of een toespraak.

Direct een bericht sturen of bel 0682657063.

Een toespraak op maat

Hoe moet je nu een goede toespraak houden? Je weet zelf wel wàt je wilt vertellen, maar je weet niet hoé. Als je daarmee zit, of het nu een toespraak is voor een jubileum of een toespraak voor een uitvaartplechtigheid, wij kunnen je helpen. 

Het werkt namelijk als volgt: jij weet wat je wilt vertellen. Ja echt, zelfs als je het gevoel hebt dat je nog steeds niet weet wat gezegd zou moeten worden. Als iemand anders jou vragen begint te stellen, dan komt het er meestal als vanzelf uit. En wij brengen alles terug in een tekst die vertelt wat je wilt doorgeven.

Samen herinneren

Als een toespraak wordt gehouden bij een uitvaart, dan gebeurt er altijd iets bijzonders: door de toespraak worden alle aanwezigen meegenomen in herinneringen. Daarom wil je natuurlijk ook dat het goed gebeurt. 

Zelfs voor mensen die gewend zijn in het openbaar of voor groepen te spreken, kan het spreken op een begrafenis ook nog steeds een uitdaging zijn. Je neemt ook je eigen verdriet en emoties mee en ondanks dat, wil je nog steeds een goede toespraak houden.

Laat ons meelezen of schrijven

Heb je advies nodig bij je toespraak? Laat ons dan eens meelezen met je toespraak en een suggestie doen voor een verbetering of verdieping in je tekst.

Direct een bericht sturen of bel 0682657063

Je kunt ook ruw materiaal aan ons sturen. Daarmee gaan wij aan de slag om een toespraak uit te kunnen werken die je in drie tot vijf minuten kunt uitspreken.

Of we maken een afspraak voor een interview op basis waarvan we met een passende tekst voor een toespraak komen. Of het nu voor een jubileum, een afscheid of een uitvaart is.

Ga ook naar onze dienstenpagina ‘Toespraak op maat

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)