Wat doet Bright Elephant?

Wat doet Bright Elephant eigenlijk allemaal?

De olifant in de kamer

De olifant in de kamer” is een uitdrukking die gebruikt wordt om een overduidelijk probleem aan te duiden dat iedereen negeert of vermijdt. Het idee is dat het probleem zo groot en zichtbaar is als een olifant, maar dat mensen doen alsof het er niet is, vaak omdat het lastig of ongemakkelijk is om over te praten.

Onze naam “Bright Elephant” gaat precies over die olifant in de kamer. We hebben juist alle aandacht voor de dood en het levenseinde.

Wat doen jullie eigenlijk?

We krijgen vaak de vraag: “Wat doen jullie als Bright Elephant nu eigenlijk?” Die vraag begrijpen we wel, want we doen namelijk best wel heel veel en verschillende dingen. Daarom zetten we het op een rij. Het is onder te verdelen in twee hoofdthema’s:

  1. Rouw & Verlies
  2. Erven & Nalaten

Rouw & Verlies

Een thema waar veel mensen Bright Elephant van kennen is rouw. Zo zijn we in 2020 ook begonnen: aandacht voor rouw en wat je kunt doen als je naast iemand staat die iemand is verloren. We bieden een schat aan informatie aan over rouw om dit lastige thema toegankelijker te maken. 

Een belangrijk onderdeel is ons boek ‘Van missen krijg je het koud’ dat ondertussen zijn vierde druk kent. Daarnaast schrijven we wekelijks op onze website en sociale media kanalen en hebben we het e-boek ‘Rouw en verlies in je omgeving‘. We zijn mensen heel persoonlijk van dienst met het online rouwprogramma ‘Schrijvend door Rouw’ waarin we mensen helpen een weg door hun rouw te vinden.

Onze belangrijkste boodschap: rouw verdient aandacht zolang rouw duurt en ieders rouw is anders.

Erven & Nalaten

Het regelen van een nalatenschap kan een uitdagende taak zijn. Als specialist in nalatenschappen nemen we deze taak graag uit handen en wikkelen alle zaken zorgvuldig en transparant af. Zo hebben nabestaanden meer ruimte voor rouw.

We stellen ook vaak de vraag: “Wat wil jij achterlaten als je er niet meer bent?” We helpen je bij het helder krijgen en vastleggen van je nalatenschap, en adviseren over de keuzes die je kunt maken om je eigen nalatenschap (of bijvoorbeeld dat van je ouders) goed te regelen.

Eerlijk gezegd hebben veel van onze klanten bij ons aangeklopt voor ondersteuning nadat ze de chaos hadden meegemaakt in een situatie waarin niets of veel te weinig geregeld was. Met alle ellende van dien. Dus regel het. Download onze brochure voor meer informatie  »

Ondersteuning bij uitvaarten

Elk afscheid is uniek en krijgt een persoonlijke benadering. Of het nu gaat om het schrijven van toespraken en gedichten op maat, of het maken van een PowerPoint-presentatie voor de uitvaart, we staan klaar om ook hier een betekenisvolle bijdrage te leveren. We hebben nauw overleg met families zodat alles ook wordt zoals ze zouden willen.

Het boekje “Rake Woorden” is een handige gids bij het schrijven van een afscheidstoespraak.

Lang verhaal kort

Bright Elephant is een partner in de moeilijke tijden van het leven. Ons doel is om de weg door rouw en verlies iets makkelijker te maken, en de administratieve last rondom nalatenschappen te verlichten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft met relevante en toegankelijke informatie! 

Heb je een vraag? Mail ons op info@brightelephant.nl, stuur een WhatsApp-bericht naar 06 82 65 70 63 of bel ons!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)