Kind-schrijft-een-boek

Een brief voor een overleden mama

Martijn Verwoerd deelt op Twitter een handgeschreven brief die zijn achtjarige zoon schreef aan zijn overleden moeder: ‘Lieve mama, ik heb een fijn leven met papa, maar ik voel altijd dat er wat mis is. Ik voel altijd dat mijn leven niet compleet is zonder jou.’

Het is prachtig. Wat kunnen kinderen soms mooi en kernachtig dat vertellen wat iedereen voelt!

Schrijven om te verwerken

Wat een goed idee is het om een brief te schrijven aan iemand die er niet meer is. Een brief, of een kattebelletje, aan iemand die je dagelijks mist. Het wordt niet voor niets regelmatig geadviseerd voor volwassenen en kinderen die het verlies zo goed voelen en ervaren.

Dit schrijven helpt om de heftigheid van emoties in ons wat te verminderen. Of om juist de emoties in ons wat woorden te geven.

Ik denk dat schrijven je echt kan helpen om genezing te vinden. Ik denk dat als je maar lang genoeg schrijft, je een gezonder mens zult worden. Dan heb ik het wel over schrijven dat je zou moeten schrijven en dus niet dat wat je schrijft om geld mee te verdienen of waarmee je bekend of beroemd wilt worden.

~ Alice Walker

Lees ook het artikel ‘Schrijven bij rouw‘.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)