Het Nieuwe Rouwen (NTR uitzending)

Het nieuwe rouwen (NTR, 28 maart ’24)

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: het overlijden van een dierbare. En ook al is dit ingrijpend, de meeste mensen hebben geen professionele hulp nodig bij hun verwerking. Maar als de rouwreacties zo heftig zijn dat het dagelijks functioneren wordt beperkt, spreken we van een rouwstoornis.

Uit onderzoek blijkt dat erover praten of het van je afschrijven kan helpen, maar er zijn ook fascinerende nieuwe technieken voor rouwverwerking. Zo kun je een deepfake laten maken van een overleden dierbare en daarmee communiceren. Petra Grijzen ondervindt hoe dat voelt, als ze haar overleden oma voor het eerst sinds haar dood weer ‘spreekt’. De uitzending is in zijn geheel hier te bekijken » Een verkorte versie is hieronder te bekijken.

Deepfake gebruiken om beter met rouw om te gaan

Eeuwig leven met AI

In deze uitzending is ook Wouter van der Toorn aan het woord en praat over het vereeuwigen van een overleden dierbare met een zogenaamde ghostbot. Daarover hebben we ook een aantal weken terug een artikel geschreven. Lees ‘Eeuwig leven met AI, moeten we dat wel willen?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)