De loterij winnen - Met goede planning win je meer

De loterij winnen? Met goede planning win je meer!

Veel mensen dromen van het winnen van de loterij. Toch zijn er andere manieren om financieel voordeel te behalen die vaak over het hoofd worden gezien.

De nalatenschap van je ouders

Een goed geregeld testament en het zorgvuldig afhandelen van een nalatenschap kunnen soms meer voordelen opleveren dan het winnen van de loterij, zowel financieel als emotioneel. In onze praktijk hebben we voorbeelden gezien waarbij mensen, door slim te plannen, meer dan €100.000 ‘wonnen’.

Wat kun je doen?

Als je al aan de slag wilt, zijn hier enkele tips:

 1. Je testament
  Een goed opgesteld testament is cruciaal. Het zorgt ervoor dat je nalatenschap volgens jouw wensen wordt verdeeld. Zonder testament gelden de wettelijke regels, die misschien niet overeenkomen met wat je wilt.
 2. Overweging van een levenstestament
  Een levenstestament geldt tijdens je leven, in tegenstelling tot een testament dat pas na overlijden geldt. Hierin bepaal je wie jouw financiële en medische zaken mag regelen. Het levenstestament kan je direct inlaten gaan of op een moment dat de gevolmachtigde van mening is dat het moment daar is. Dan is een verklaring van de notaris nodig.
 3. Slim schenken
  Waarom wachten met schenken tot na je overlijden? Door nu al te schenken aan bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen kun je al genieten van het geven! En, mooi meegenomen, je bespaart op de erfbelasting.
 4. Benutten van de partnerschapsvrijstelling
  Na het overlijden van een ouder kan de overlevende partner profiteren van een hoge vrijstelling voor erfbelasting. Zorg ervoor dat de nalatenschap zo is ingericht dat deze vrijstelling optimaal wordt benut.
 5. Onderhouden van een goede administratie
  Een zorgvuldige administratie van je vermogen, schenkingen en wensen zorgt voor een soepele afwikkeling van de nalatenschap. Dit bespaart tijd, geld en stress voor nabestaanden.
 6. Raadpleeg een expert
  Het thema van erven en nalaten kan complex zijn. Als RegisterExecuteur helpen we je graag om je weg te vinden en je wensen helder te krijgen. Een notaris kan je helpen bij het opstellen van een testament of levenstestament.

Goed geregeld

Door je nalatenschap goed te regelen, zorg je ervoor dat deze maximaal ten goede komt aan je dierbaren. Dit kan waardevoller zijn dan het winnen van een loterij. Met een goed geregelde nalatenschap heb je bovendien meer zekerheid over financiële voordelen en extra gemoedsrust.

Bright Elephant is aangesloten bij de Stichting RegisterExecuteur, een stichting waar meer dan 100 professionals bij zijn aangesloten. Deskundig, betrouwbaar en transparant zijn belangrijke waarden. Als jij wilt dat jij of je nabestaanden worden ontzorgd, bel ons dan (0682657063) voor een vrijblijvend gesprek of laat hier je vraag of terugbelverzoek achter »

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)