Silhouet

We rouwen vaak alleen

We rouwen vaak alleen. En dat zou niet aan de hand moeten zijn. Meghan Markle, getrouwd met de Britse prins Harry, verloor haar ongeboren kindje. Ze schrijft er bijzonder open over in een ingezonden brief in The New York Times. Over hoe diep de miskraam ingreep voor haarzelf en haar man en hoe belangrijk het is om het verdriet te kunnen delen met anderen.

Het verlies van een ongeboren kind overkomt veel mensen. Van de 100 vrouwen hebben wel 10 tot 20 van hen een verlieservaring door een miskraam. En ondanks dat het zo vaak voorkomt, wordt er maar weinig over gepraat. We moeten ook deze rouw vaak alleen dragen. Vraag eens: ‘Gaat het goed met je? Ben je OK?’ 

Ze schrijft:

Als mensen vragen hoe het met ons gaat, en wanneer ze echt naar het antwoord willen luisteren, dus met een open hart en een open geest, dat dan de zwaarte van verdriet vaak lichter wordt – voor ons allemaal. Als je wordt uitgenodigd om je pijn te delen met anderen, kunnen we samen de eerste stappen zetten naar genezing.’

Wat het kost, om naar de ander te vragen?

Het kost tijd en aandacht voor de ander. Het vraagt om de durf de ander in de ogen te kijken en daarbij ook de pijn te zien en toe te laten. Als we dat wat vaker zouden doen, wordt de wereld een beetje zachter en wordt rouwen een beetje minder rauw.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-boek 'Rouw & Verlies in je Omgeving' gratis

"Moet ik nu wel vragen naar het overlijden van haar partner of toch maar niet?" "Wat moet ik eigenlijk zeggen?"  Het ongemak zullen velen herkennen als er iemand in de omgeving is die geconfronteerd is met verlies en rouw. Wat moet je doen?

'Rouw & Verlies in je omgeving' ontvang je gratis bij aanmelding voor onze maillijst.

Rouw & Verlies in je omgeving

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)