Start » Artikelen » Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen

Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen

“Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen”, zei Marc de Hond vaak. En die lampjes heeft hij door zijn leven heen vaak uit de kast moeten halen. Hij kwam in 2002 in een rolstoel terecht na een medische fout tijdens het verwijderen van een tumor in zijn rug.

Afgelopen vrijdag was Maurice de Hond te gast bij M. op NPO1. Hij had gevraagd of hij mocht aanschuiven aan tafel, want hij wilde graag vertellen over de afgelopen maanden van zijn zoon Marc die wist dat hij niet lang meer te leven had.

Maurice was verdrietig en ook positief over de wijze waarop Marc heeft geleefd. Prachtige televisie met een indrukwekkend verhaal over manieren van afscheid nemen en herinneringen vastleggen. Bekijk de hele uitzending over Marc de Hond hier

Wat betekenen je geliefden voor je?

Er wordt nogal eens gezegd dat we de mooie woorden vaak te laat worden uitgesproken, namelijk na het overlijden. Waarom wachten tot dan? Het is bijzonder voor al die dierbaren van Marc die het gemis ervaren, dat zij een persoonlijke brief hebben gekregen en dat ze de kans kregen om een brief terug te schrijven.

Wanneer heb jij voor het laatst zo’n brief geschreven aan je geliefden?

Laat een reactie achter