Maurice de Hong praat in M. op NPO1 over de laatste maanden van zijn zoon Marc.

Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen

“Hoe donker de tunnel ook is, je kan er altijd wat lampjes ophangen”, zei Marc de Hond vaak. En die lampjes heeft hij door zijn leven heen vaak uit de kast moeten halen. Hij kwam in 2002 in een rolstoel terecht na een medische fout tijdens het verwijderen van een tumor in zijn rug.

Afgelopen vrijdag was Maurice de Hond te gast bij M. op NPO1. Hij had gevraagd of hij mocht aanschuiven aan tafel, want hij wilde graag vertellen over de afgelopen maanden van zijn zoon Marc die wist dat hij niet lang meer te leven had.

Maurice was verdrietig en ook positief over de wijze waarop Marc heeft geleefd. Prachtige televisie met een indrukwekkend verhaal over manieren van afscheid nemen en herinneringen vastleggen. Bekijk de hele uitzending over Marc de Hond hier

Wat betekenen je geliefden voor je?

Er wordt nogal eens gezegd dat we de mooie woorden vaak te laat worden uitgesproken, namelijk na het overlijden. Waarom wachten tot dan? Het is bijzonder voor al die dierbaren van Marc die het gemis ervaren, dat zij een persoonlijke brief hebben gekregen en dat ze de kans kregen om een brief terug te schrijven.

Wanneer heb jij voor het laatst zo’n brief geschreven aan je geliefden?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)