Bright Elephant blog

Het jaar dat voor ons ligt

Laat ik beginnen met de allerbeste wensen voor 2021 in goede gezondheid! Het oude jaar is afgesloten en het nieuwe jaar is nog maar een paar dagen oud. Helaas is Corona nog onder ons. We hopen met vele anderen dat ergens dit jaar een periode aanbreekt dat het minder aanwezig zal zijn in ons dagelijks leven.

Rouwen in december

Als je een geliefde bent verloren in het afgelopen jaar dan hoop ik dat je de december dagen een beetje bent doorgekomen. Zelf vond ik het eerste jaar na het overlijden van mijn partner Helène een drama. Wat doe je eigenlijk op de ‘feest’ dagen als juist diegene die je lief hebt er niet meer is?

Het waren destijds voor mij dagen die ik niet snel zal vergeten: ik zat te ontbijten bij familie, er werden cadeautjes uitgedeeld en ik vond er werkelijk niets aan. Dat los van het feit dat echt iedereen de beste bedoelingen ermee had. In de jaren die erop volgde heb ik vooral geleerd te doen waar ik zelf behoefte aan had en niet te ver vooruit denken. Ik hoop dat jij ook datgene hebt gedaan waar je geen extra energie bent kwijt geraakt. Rouwen kost veel, heel veel energie. Rouwen is hard werken.

Een rol van betekenis

Voor Bright Elephant is 2021 het jaar van beweging. We willen ons meer bewegen richting jou als volger van ons bedrijf. We willen ook eenvoudiger en gemakkelijker vindbaar zijn voor mensen die zoekende zijn.

In het afgelopen jaar speelden we een kleine rol op het gebied van rouw. Toch blijkt die kleine rol van grote betekenis te zijn, zo blijkt uit de vele reacties van onze volgers. Mensen waarderen wat we doen en de kennis die wij delen.

Er komt een nieuw boek aan

Kennis delen over rouwen en herinneren zullen we ook dit jaar steeds meer doen. Nog in het eerste kwartaal van dit jaar komt ons tweede boek uit. Ons eerste boek ‘Rouwtijd’ wordt door honderden mensen per maand gelezen. De vragen die we van onze lezers krijgen heeft ons doen besluiten aan een tweede boek te werken.

Het boek ‘Rouwtijd’ is gratis te downloaden via brightelephant.nl/rouwtijd

Het nieuwe boek gaat over de enorme fysieke kant van rouw; de invloed die verlies heeft op je lijf. Er is ontzettend veel bekend is over rouw en nog veel te weinig over de effecten van ongezond rouwen. Ongezond rouwen. Dat lees je goed, want dat bestaat. Het kan op langere termijn zorgen voor klachten als burn-out en verlies van werk, om maar wat te noemen.

In de komende weken zullen we steeds meer gaan delen over het komende boek.

Maak van nabestaanden geen spoorzoeker

Een ander belangrijk thema voor 2021 heeft alles te maken met de vraag wat je hebt geregeld voor het geval je komt te overlijden. Over onze eigen dood denken we liever niet na. Maar wat heb je eigenlijk geregeld en wat weten je geliefden als je onverhoopt komt te overlijden? Veel rouwenden kennen de onrust van alles moeten uitzoeken omdat niets geregeld is of omdat er allerlei nare verrassingen blijken te zijn.

Hoe meer geregeld is bij leven, hoe meer ruimte er komt voor rouwen na iemands overlijden. Maak van je nabestaanden geen spoorzoekers! En daar gaan we als Bright Elephant je concreet bij helpen. In de komende weken zullen we ook hier meer over delen.

Ruimte voor dood, rouwen en herinneren

Met Bright Elephant hebben wij een missie en dat is dat er veel meer ruimte zal komen voor de dood, rouw, herinneringen en de dingen goed geregeld achterlaten voor nabestaanden.

Wij zijn als bedrijf in beweging, we hebben dromen en ambities om bij te dragen aan een wereld die hartelijker is, waar ruimte is voor rouw en waar ruimte is om het goede gesprek te voeren. We willen bijdragen aan een wereld waarin meer ruimte is voor verdriet en verlies en waar we ook kunnen helpen om herinneringen levend te houden.

En jij kan ook wat doen. Voor je dierbaren. Voor een naaste in rouw.

Doe iets.

Hoe klein dan ook.

Sandra Jongeneelen (handgeschreven)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)