Bright Elephant 4 jaar

4 jaar Bright Elephant

Het was 15 april 2020. Corona hield ons allemaal thuis en we wisten niet wat de tijd die voor ons lag ons zou gaan brengen. En toch lanceerden we ons bedrijf. We zaten op twee verschillende locaties achter de computer en stuurden ons eerste bericht de wereld in: Bright Elephant was geboren.

Gefeliciteerd met ons

Vandaag schrijven we een bericht om onszelf te feliciteren. We feliciteren elkaar met het feit dat bij ons iedere dag in het teken staat van mensen die ons nodig hebben omdat ze hun weg zoeken in rouw. We zijn ons bed uitgerold om nalatenschappen voor te bereiden, zodat mensen hun zaken goed voor hun dierbaren kunnen regelen. En we zijn in de weer om nalatenschappen af te wikkelen en staan midden in de realiteit van families in rouw en vaak ook midden in de chaos.

Vandaag, vier jaar geleden, begon deze reis.

Een heldere olifant

Vaak wordt ons naar onze naam gevraagd: Bright Elephant, wat betekent dat? ‘Heldere olifant’, voor mensen die niet zo van het Engels zijn. Waarom we deze naam hebben gekozen? Ken je de uitdrukking: ‘een olifant in de kamer’? Oh, dat! Precies ja! Het is het ongemak waar vaak niet over wordt gesproken. Het is als een enorme olifant in de kamer. Iedereen weet dat de olifant er zit, maar niemand durft deze te benoemen. De olifant in de kamer is vaak het lastige thema van de dood, de eindigheid van het leven, het verdriet van iemand moeten missen, rouw en het gewoon niet weten wat je nu moet.

225 unieke artikelen

Wat is er in deze vier jaar gebeurd? Sinds 2020 hebben we wekelijks nieuwe en unieke artikelen geschreven. We houden ervan om ingewikkelde dingen eenvoudig en toegankelijk te maken. Het thema rouw geven we al vanaf het begin veel aandacht. Vele duizenden ontvangen onze nieuwsbrieven. Vele duizenden hebben het boek ‘Van missen krijg je het koud’ gelezen en doorgegeven aan anderen, omdat het inzicht geeft in dat lastige thema: rouw en wat rouw met je lijf doet. Honderden mensen hebben ons rouwprogramma gevolgd. En heel, heel veel mensen weten het boek ‘Rake Woorden’ te vinden als ze proberen hun eigen woorden te vinden voor een afscheidstoespraak.

En ondertussen zijn we dagelijks bezig met het ontzorgen van mensen met het afwikkelen van nalatenschappen en het voorbereiden van nalatenschappen. Want wat komt er allemaal kijken als iemand is overleden? Wij brengen rust in de chaos. En weet je waarom mensen ons weten te vinden? Door mond-tot-mondreclame. Als Bright Elephant zijn we aangesloten bij Stichting RegisterExecuteur en zijn daarmee een betrouwbare partij voor families in de nasleep van een overlijden.

PS: Wist je dat we een uniek Nederlands bedrijf zijn met zowel expertise op het gebied van rouw als rondom nalatenschap en erfrecht?

In de media

Ook landelijke media weten ons steeds meer te vinden (NTR, Flair, NPO Radio 1, NU.nl, en nog veel meer). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Bright Elephant-chatbot die je helpt bij al je vragen over rouw en verlies, en bij vragen over erven en nalaten. Bezoek de website maar en begin een gesprek.

Natuurlijk is dit verre van compleet. Er gebeurt te veel om op te sommen. Voor ons is het een moment om even stil te staan. En we willen jullie natuurlijk van harte feliciteren met ons vierjarig bestaan!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of rouw je nu zelf raakt of dat je iemand kent die rouwt, je kan zoekende zijn in wat je nu moet doen. In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we unieke informatie over Rouw & Verlies en over Erven & Nalaten.

De mails die we schrijven zijn in toegankelijke taal en toch gaat het over grote en belangrijke thema's. Daarom maken we al dat ingewikkelde graag gemakkelijker voor je. En we helpen je met deze informatie zo concreet mogelijk zodat jij er iets mee kan doen.

Rouwtijd aanmelden

Naam(Vereist)