PERSBERICHT

Bright Elephant presenteert

'Van missen krijg je het koud'

Webinar Van missen krijg je het koud

22 november 2021 is het boek Van missen krijg je het koud; en wat rouw nog meer met je lijf doet in de boekhandels verschenen. Hoewel er steeds meer aandacht is voor rouw, blijft het fysieke effect van rouw vaak onderbelicht. Met dit boek willen de schrijvers Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn mensen in rouw helpen door de lichamelijke klachten als gevolg van rouw te belichten. Ook geven ze concrete handreikingen voor hoe je daarmee om kunt gaan.

‘Dit boek is niet vanzelf ontstaan. We nemen onze eigen verhalen ook met ons mee. Toen een aantal jaren geleden mijn partner Helène overleed, liep ik vast. En daar was Karin Plancke, mijn rouwcoach. Samen met haar hebben we dit boek ook geschreven. Haar kennis en ervaring zal je door het hele boek hebben gevoeld. Bij haar op de massagetafel kwamen mijn hoofd en mijn lijf weer met elkaar in balans.’ ~ Sandra Jongeneelen

Het boek Van missen krijg je het koud is geschreven voor mensen in rouw, mensen die moeten leven na het doormaken van een verlies. Er gebeurt zoveel met een mens in een tijd van het vinden van nieuwe balans. De chaos van het verlies zet de mens soms stil of lichamelijk helemaal op slot. Wat er allemaal in je gebeurt? Vaak weet ons lijf het eerder dan dat we het zelf doorhebben. In dit boek wordt de lezer meegenomen in de reis door het rouwende lijf en de vele verhalen uit de praktijk zullen de lezer helpen in al die herkenning.

Bloemen in ijs Bright Elephant

Over Bright Elephant

Logo Bright Elephant

Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn richtten in 2019 samen met Richard Jongeneelen het bedrijf Bright Elephant op. De missie van het bedrijf is om de dood meer bespreekbaar te maken, aandacht te hebben voor rouw, mensen te helpen om de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren en bij leven al wensen en zaken vast te leggen.

Het eerste boek, Rouwtijd, dat midden in de Corona-crisis digitaal werd uitgebracht, is door duizenden mensen gelezen. In de komende jaren zal Bright Elephant verder bouwen aan concrete ondersteunde producten en programma’s rondom rouw. Daarnaast helpt Bright Elephant de nalatenschap bij leven goed te regelen en na overlijden zorgvuldig en transparant af te wikkelen.

  • Rouwverwerking vanuit nieuwe hoek belicht
  • Geschreven door deskundige auteurs
  • Praktisch boek met concrete voorbeelden, anekdotes en verwerkingsvragen

Prijs: € 17,99
ISBN: 978 94 9268 803 3
NUR: 749
Omvang: 168 pagina’s
Uitvoering: hardcover