Boeken over de dood en rouw

Iemand moeten missen is misschien wel het moeilijkste dat een mens kan overkomen. Een goed boek dat alles uitlegt, kan enorm helpend zijn. Of juist een klein boek met concrete tips wat je nu eigenlijk zou moeten doen. Misschien wil je met een kind het gesprek voeren, maar je weet niet hoe.

Hier een selectie van de beste en meest bijzondere boeken, onderverdeeld in drie categorieën:

  1. ALGEMEEN 👉🏻
  2. GRAFISCHE ROMANS 👉🏻
  3. KINDERBOEKEN 👉🏻

Boeken over rouw en verliesverwerking

In een recensie wordt ons boek 'Van missen krijg je het koud' een 'nieuw standaardwerk over rouw' genoemd. Daarom zetten we dit boek ook bovenaan de lijst van boeken over rouw. Het gaat natuurlijk over rouwen in de breedste zin van het woord, maar specifiek ook over wat rouw doet met het lichaam. Je kunt het boek direct bestellen in onze eigen webshop.

Grafische romans en stripboeken over rouw

Naast de gewone boeken over rouw en verdriet, bestaat ook een hele andere categorie boeken. Denk aan graphic novels die gaan over rouw en verliesverwerking. In een beeldend verhaal zijn schrijvers en tekenaars in staat op een hele andere manier je te raken.

Kinderboeken over rouw en verlies

Een bijzondere categorie boeken over rouw, verlies en de dood, zijn kinderboeken. Deze boeken kunnen je helpen om met (kleine) kinderen het gesprek te hebben over de dood of het verdriet dat ze ervaren.