Wat kost je eigen uitvaart?

Wat kost zo’n uitvaart eigenlijk?

26 november 2023 |

Heb jij al eens nagedacht over je eigen uitvaart? Eerlijk gezegd gaan veel mensen dat toch wel een beetje uit de weg. Echter, een begrafenis of crematie kan toch een kostbare aangelegenheid zijn.

Lees verder »

Regie houden over je eigen toekomst

9 november 2023 |

Hoe zorg je dat je regie houdt over je eigen leven? Bij het antwoord op deze vraag hoort zeker ook het levenstestament en het benoemen van een levensexecuteur.

Lees verder »
Bespreken afscheid

Waarom we het gesprek over afscheid moeten voeren

25 oktober 2023 |

In een recent onderzoek uitgevoerd in opdracht van Monuta kwam naar voren dat openheid over afscheidsthema’s nog steeds een gevoelig punt is onder Nederlanders. Waarom zou je het wel moeten voeren?

Lees verder »
Wat doet Bright Elephant?

Wat doet Bright Elephant eigenlijk allemaal?

12 oktober 2023 |

We krijgen vaak de vraag: “Wat doen jullie als Bright Elephant nu eigenlijk?” Die vraag begrijpen we wel, want we doen namelijk best wel heel veel en verschillende dingen. Daarom zetten we het op een rij.

Lees verder »
Wie krijgt na overlijden de gouden ring van oma

Wie krijgt na overlijden de gouden ring van oma? Leg het vast!

28 september 2023 |

Voorkom familieconflicten na een overlijden door duidelijk vast te leggen wie welke persoonlijke spullen erft. Dat kan veel verdriet voorkomen!

Lees verder »
Wat moet je snel doen als iemand overlijdt?

Wat moet je snel doen als iemand overlijdt?

6 september 2023 |

Als er iemand is overleden, moet de familie snel best veel belangrijke keuzes maken. Wie gaat bijvoorbeeld de begrafenis of crematie regelen en wie gaat het geld beheren?

Lees verder »
'Ik ben een struisvogel'. Hidde wil niet graag over de dood en nalatenschap praten.

Ben jij ook een struisvogel?

24 augustus 2023 |

Hidde voelt zichzelf een struisvogel. Hij steeks zijn kop in het zand bij het thema ‘dood’. En dat terwijl hij ziek is. Een boeiend gesprek.

Lees verder »
Rouw en administratie

Dansen, herinneren en loslaten: over rouw en administratie

9 augustus 2023 |

Bram en Eva deelden vijftig jaar liefde en dans, tot een onverwacht afscheid de wereld totaal veranderde. Bram moet navigeren door rouw, herinneringen en allerlei administratieve uitdagingen.

Lees verder »
Ondernemerstestament

Laat jij een puinzooi achter als je dood bent?

26 juli 2023 |

Ja, dat is bewust een hele dramatische titel. Want als de zaken van jouw zaak niet goed geregeld zijn, dan laat je een puinzooi achter voor je nabestaanden èn voor de mensen die in je bedrijf achterblijven.

Lees verder »
Hoe moet een nalatenschap worden geregeld na een overlijden

Hoe moet een nalatenschap worden geregeld na een overlijden?

13 juli 2023 |

Als je een dierbare verliest, kom je in een emotionele en uitdagende tijd terecht. Naast het rouwproces moeten er ook praktische zaken geregeld worden, zoals de afwikkeling van de nalatenschap. In dit artikel zetten we op een rijtje wat er komt kijken bij het regelen van een erfenis.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.