Eenzame wandelaar

Hoe houden we goede herinneringen vast?

30 december 2020 |

2020 was in vele opzichten een jaar om niet te vergeten. Toch zullen we ons niet het meest herinneren van het nare, maar van hoe we de tijd zijn doorgekomen.

Lees verder »

Een hoofd vol herinneringen

2 september 2020 |

Wat er zich allemaal in ons hoofd afspeelt is bijna niet te bevatten. Al onze herinneringen zijn opgeslagen in een grote archiefkast in ons hoofd. Maar soms is het chaos.

Lees verder »

Herinneringen maken en vasthouden

17 juni 2020 |

Er zijn dingen die je je herinnert omdat het zo altijd ging, van die eigen rituelen. Er zijn andere dingen die je je herinnert omdat je ze voor het eerst deed. Het is een kunst om herinneringen te maken en vast te houden.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.