Rouwen om vervlogen dromen

29 december 2021 |

Rouw bestaat er in allerlei vormen. We rouwen om een dierbare die is overleden, maar ook om andere zaken. Zoals dromen die meer meer uit kunnen komen.

Lees verder »
verhuizen in coronatijd

Coronaverlies en andere rouw

18 maart 2021 |

De afgelopen maanden ontgaat het niemand: de invloed van corona is op een of andere manier bij iedereen herkenbaar. Bij de ene omdat een dierbare is overleden door corona, bij de ander doordat hij al maanden thuis zit te studeren en daar somber van is. De een kan niet sporten en raakt daardoor zijn energie niet kwijt, de ander loopt ineens dagelijks ommetjes in de natuur.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.