Herinner Docu

Opamentory

Een Opamentory is een portret van je opa of je oma. Een blijvende herinnering. Geen foto op de schouw maar een video met zijn of haar levensverhalen, levenslessen en anekdotes.

Mijn opa

Over mijn opa Mijn opa is een levende legende. Een wijze man en ook een hele grappige man. Dat wil je vasthouden. Nooit meer los laten. Menselijkerwijs gesproken is hij er over 10 jaar niet meer en ik kan niet met de gedachte leven het alleen te moeten doen met wat herinneringen die steeds vager worden. Of een foto op de schouw. Nee ik wil een levend aandenken waarbij ik zijn stem nog kan horen en zijn emotie kan zien. Zodat ik nu, maar ook later, iets heb om naar terug te kijken samen met mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hiermee koester ik mijn roots en leer ik van mijn opa. Het weten waar je naar toe gaat zonder te vergeten waar je vandaan komt.

Aanleiding

Ik werd getriggerd door de gedachte, toen mijn vader zei: ‘Chris, dit had ik zo graag van mijn vader willen hebben, alleen die is er helaas niet meer.’ Ik heb dit nu van mijn opa gemaakt, de vader van mijn moeder, en ik ben zo blij dat we dit op beeld hebben. Omdat ik zie hoe waardevol het is, wil ik ook zo’n portret van andere opa’s en oma’s maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze werkwijze kan je samenvatten met twee woorden: ‘With Care’. Heel zorgvuldig bouwen we samen met jullie het verhaal en het script op. We gaan in gesprek met de contactpersoon van de familie die vooraf heeft geïnventariseerd wat de wensen zijn. Wat wil de familie horen? Wat is de output? Welke onderwerpen snijden we aan en welke niet. Aan de hand van een aantal thema’s die jullie besproken willen hebben stellen wij een script op die we voorafgaand aan het filmen aan jullie voorleggen. Ook willen we graag per thema digitaal een aantal foto’s van jullie ontvangen die we tijdens de montage kunnen verwerken in de film.

Tijdens het filmen bespreken we de thema’s in een interview van ongeveer een uur. Daarna nemen we ruimschoots de tijd om de hoofdpersoon goed in beeld te brengen op locatie en tijdens diverse handelingen in en om het huis. We zorgen dat de inhoud en het beeldverhaal goed op elkaar aansluiten en op deze manier de hoofdpersoon op juiste wijze illustreert.

Na het filmen gaan wij aan de slag met de montage van de film. We verweven het beeldverhaal met het inhoudelijke gedeelte, selecteren de juiste muziek en kleurverhoudingen. Alle stappen in het proces behandelen we met zorg zodat we een duurzame en hoogwaardig kwalitatieve film van 12 - 15 minuten bij jullie kunnen aanleveren.

opamentory

Herinner Docu

Wat krijg je
Wat kost het

Voorbereidend gesprek, samen met familie.

Een unieke documentaire

Leg je eigen herinneringen vast.

Gemaakt door professionele filmmakers.

Gedicht geleverd als uniek en persoonlijk eindproduct.

Meer diensten om te herinneren

Gedicht op maat

Laat een persoonlijk en uniek gedicht maken. Zo worden herinneringen samengevat in prachtige woorden.

Toespraak op maat

Moet je een toespraak houden, bijvoorbeeld bij een uitvaart? Onze journalisten helpen bij het maken van een unieke toespraak.

Herinner Magazine

Laat van alle herinneringen een persoonlijk magazine ontwikkelen door professionele bladenmakers. Samen met familie maken we een eigen Glossy Magazine.