Bright Elephant

Bright Elephant is in 2020 opgericht door Sandra Jongeneelen, Wouter van der Toorn en Richard Jongeneelen. Dit zijn de artikelen die gaan over het bedrijf, de achtergronden ervan en hoe het bedrijf zich verder ontwikkelt.

Genegenheid bij olifanten

Al een jaar: ‘Doe iets, hoe klein dan ook!’

15 april 2021 |

Bright Elephant bestaat nu een jaar en al een jaar sluiten we onze berichten af met ‘doe iets, hoe klein dan ook!’ Veranderingen gaan vaak helemaal niet in grote stappen, maar langzaam en zeker. Precies zo geloven we dat aandacht voor mensen in rouw, het gesprek over de dood en de zorg voor je eigen nabestaanden langzaam maar zeker moet groeien.

Lees verder »

Het jaar dat voor ons ligt

6 januari 2021 |

Hoe ziet de wereld eruit als er meer aandacht en ruimte is voor rouw? Als de dood beter bespreekbaar wordt? En als we de dingen beter kunnen achterlaten voor onze dierbaren? Bright Elephant wil daar aan bijdragen!

Lees verder »
Gedenkmozaiek Helène

Kies wat past!

6 juni 2020 |

‘Wat een mooie en kleurrijke grafsteen heb je gekozen.‘ De afgelopen jaren heb ik dit veel gehoord maar het duurde een tijd voor ik er ook zo naar kon kijken. Inmiddels ben ik ook heel blij met de keuzes die ik destijds heb gemaakt.

Lees verder »
baby olifantje

Een heldere olifant

29 april 2020 |

Hier is het verhaal van Bright Elephant, met in de hoofdrol de warmste dag van het jaar en een gemiste geboorte.

Lees verder »

Rouw doormaken

Er is geen recept voor het rouwproces, maar wel een beschrijving van de taken die verricht moeten worden. Er is ook geen vaste volgorde en de fasen en taken lopen door elkaar heen.

E-boek Rouwtijd

Wat kan je doen als iemand intens verdrietig is en in rouw? Die vraag is de basis van het eerste e-boek van Bright Elephant. Wat kan jij betekenen voor iemand in rouw? Het antwoord is simpel en de uitvoering moeilijker.

Wie is Bright Elephant

Bright Elephant heeft een belangrijke missie, namelijk mensen helpen de dood en rouw bespreekbaar te maken en de herinneringen aan het samengeleefde leven te vieren. Maak kennis met het team.